Almanya’da Fındığın ve Karadenizlilerin sesi oldu.


Bu haber 2018-10-12 13:06:47 eklenmiş ve 2135 kez görüntülenmiştir.

 

Almanya da özel bir şirkette çalışan ve uzun yıllar Almanya’da yaşayan Birol Uğurlu, bölge milletvekillerinin yapmadığı açıklamayı Almanya’dan yaptı.

 

 

30 yıldır yurt dışında yaşayan ve her fındık döneminde memleketi Bulancak’a gelen Birol Uğurlu fındık konusunda açıklamalarda bulundu. Bulancaklı Birol Uğurlu, memleket ziyaretinde geçen haftalarda internet gazetesi bulancakhaber.net’i ziyaretinde ziyaret etmiş ve projelerine destek aramıştı.  Uğurlu kendi projeleri hariç bölgemizin tek geçim kaynağı fındık içinde birkaç kelime söyleyerek fındık konusuna gazetemiz aracılığı ile değindi.

 

 

Uğurlu, “Memleketimizin Milli ve Giresun’umuzun tek geçim kaynağı Fındığımız para etmiyor. Gecen yıl fındığımız 9,5 ile 10 Türk Lirası’ndan satma imkânı buldum. Bu yıl yıl ise fındığımızı 13,5 Türk Lirasından Hükümetin TMO’su almayacağını açıklamasından sonra fındığımız, alın terimiz, emeğimiz adeta tüccara teslim edilmiştir. Fındık fiyatı bu sebepten dolayı tüccarda fiyatı düşmüştür. A yaşadığımızın Almanya’da belki bizim bahçelerden toplanan kavrulmuş fındığı kilosu 20 Euro, yani Türk parası karşılığı 140 Türk Lirasından satışı yapılıyor. Ayrıca kabuklu fındığın kilosunun ise 10 Euro 70 TL civarında alıyoruz.  Bu aradaki farkı kim nasıl alıyor. Giresun en çok göç veren iller arasında yer alıyor. İstanbul’da Karadenizli Giresunlu asgari ücretle hayatta kalmaya çoluğunun çocuğunun riskini çıkartmaya çalışıyor. Bu fındık üzerine oynanan oyunlar nedeni ile birçok aile perişan ve ocaklar sönmektedir” dedi.

 

              

 

bulancakhaber.net ile sürekli iletişim içinde olan Mucit Birol Uğurlu son olarak memleket özlemini dile getirerek, memleket, Giresun ve köyünün özlemi burnunda tuttuğunu açıkladı. Bulancakhaber.net aracılığı ile Almanya da kendisi gibi yaşayan ve düşüncelerine ortak olan Giresunlular adına bu sorunların çözüğmü için başta Bölge Milletvekillerini ve Hükümeti göreve davet etti.

 

 

ETİKETLER : Almanya’da Fındığın ve Karadenizlilerin sesi oldu bulancak haber giresun haber bulancak giresun birol uğurlu milletvekilleri
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi