TARİHİ OKUL MÜZE OLACAK DİYE BOŞALTILDI, İMAM HATİP YAPILDI!


Bu haber 2018-08-25 12:44:05 eklenmiş ve 1919 kez görüntülenmiştir.

İmam hatiplere ilgi olmamasına rağmen liselere giriş sınavında imam hatip kadrolarının boş kalmasına, birçok imam hatip lisesinin Anadolu liselerine dönüştürülmesi gereğinin ortaya çıkmasına rağmen iktidar ısrarcı.  3 imam hatip ortaokulu, 3 imam hatip lisesinin olduğu Giresun’da, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası hülle yoluyla imam hatip lisesine çevrildi.

 

Giresun' da 1947 yılından bu yana faaliyetini sürdüren Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçtiğimiz yıl alınan ani bir kararla boşaltıldı. Lise, başka bir mevkiiye taşındı. Henüz eğitim öğretim yılı sona ermeden ve öğrencilerle velilere bilgilendirme dahi yapılmadan gerçekleştirilen bu acele taşınma, o günlerde tepkilere neden olmuştu. Yapılan açıklamalarda, tarihi binanın ‘Kent Müzesi'ne dönüştürüleceği bildirilmişti.

 

 

1 yıl boş bekletilen tarihi binaya, söylenenin aksine Kent Müzesi yapılmadı. Kent Müzesi olacağı beklenen ve bir yıldır boş olan tarihi binaya, Hurşit Bozbağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tabelası asıldı. Hurşit Bozbağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin daha önce kullandığı bina ise Hurşit Bozbağ İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürüldü. Giresun merkezde halen üç adet imam hatip ortaokulu, bir adet kız Anadolu İHL, bir tane erkek Anadolu İHL ve bir tane de İHL bulunuyor. Giresun’da 17 Anadolu Lisesi var, açık 136. İl genelinde 18 İHL var, açık 741. Çok Programlı Lise sayısı 8, açık 93. MTAL sayısı 23, açık 1463. Bu veriler Giresun’da okullaşma politikasının ne olması ve olmaması gerektiği ile ilgili tam bir fikir veriyor.

İlimizde  sınavla öğrenci alan liselerde toplam 28 açık kontenjan bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi İmam Hatip Lisesi’ nde , 27 tanesi MTAL’ dedir. Fen ve Sosyal Bilimlerde açık yoktur. Sınavla öğrenci alan Anadolu Lisesi yoktur. Talep olduğu açık. Bu okul Anadolu Lisesi yapılamaz mıydı?    25.08.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ETİKETLER : TARİHİ OKUL MÜZE OLACAK DİYE BOŞALTILDI İMAM HATİP YAPILDI ! bulancak haber giresun haber bulancak giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi