ŞAİR BAHTİYAR DAYIMOĞLU İSMİ YAŞAYACAK


Bu haber 2018-08-06 22:27:23 eklenmiş ve 1995 kez görüntülenmiştir.

Giresun Belediyesi 2014 yılında yaşamını yitiren Şair Bahtiyar Öztürk (Dayımoğlu) anısına Çınarlar Mahallesi Çınar Sokağı düzenleyerek hizmete açtı.

 

 

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Dayımoğlu olarak tanınan Bahtiyar Öztürk’ün Cumhuriyet döneminin önemli yazarlarının arkadaşı olduğunu, geride çok değerli şiirlerinin kaldığını belirterek, geçmişe saygısı olmayanın, geleceğinin de olamayacağını söyledi.

Belediye Çözüm ve Koordinasyon Birimine bağlı Acil Ekip tarafından düzenlenen sokağın açılışına, Meclis Üyeleri, muhtarlar, Öztürk Ailesinin mensupları, Dayımoğlu’nun dostları, yazarlar, mahalle esnafı ve mahalle sakinleri katıldı. Belediye Başkanı Kerim Aksu açılışta yaptığı konuşmada, Bahtiyar Dayımoğlu’nu tanıma, sohbet etme imkânı bulduğunu belirterek , “Bahtiyar amca benden yaş olarak çok büyük. Ben sadece bir Debboy çocuğu olarak, aynı mahallenin bir genci olarak tanıyorum kendisini.  Bahtiyar Dayımoğlu, sevgili eşi Emine Teyze ile beraber işyerime gelirler, sohbet ederdik. Yaptığımız çalışma küçük bir çalışma olarak görünebilir ama manevi olarak değeri çok büyüktür. Bahtiyar amcanın ilelebet yaşaması lazım. Böyle değerlerin kaybolmaması gerekiyor. Bahtiyar amcamızı yaşatmak adına böyle bir çalışma yaptık. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Geçmişi olmayanın geleceğinin olması çok zor. Geçmişimize saygı duymalıyız, sahip çıkmalıyız. Bizim felsefemiz budur. Bahtiyar Dayımoğlu’nu bir kez daha saygıyla anıyor, bu anlamlı açılışa katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışta aile ve Dayımoğlu’nun arkadaşları, dostları duygularını şöyle ifade ettiler;

Halil İsmail Öztürk (Kardeşi); Belediye Başkanımız Kerim Aksu’ya ve mesai arkadaşlarına teşekkür ederim. Bu eser bizim için onur ve gurur kaynağıdır.

Ertuğrul Öztürk (Oğlu); Bu işi yapanlara ailemiz adına çok teşekkür ediyorum.

Çınarlar Mahallesi Muhtarı Abdullah Akar; Belediye Başkanımız Kerim Aksu’ya ve Belediye Başkanı Yardımcımız Sedat Karabıçak’a mahallemize bu eseri kazandırdığı için çok teşekkür ederim.

Hayrettin Günay; Bahtiyar abi sadece Giresunlu bir ozan değil ayrıca Cumhuriyet aydınıydı. Çok önemli unutulmaz bir insandı. Yeşilgiresun Gazetesi sahibi Hasan Öğütçü’yü de burada anıyorum. Bizleri gazetesinde buluşturup, şiirlerimizi, makalelerimizi okuyucuyla buluşturmuştur. Böyle bir sokak açılışını düşünenlere çok teşekkür ederim.

Seyfullah Çiçek;  Bahtiyar Dayımoğlu, şiirleri ile hepimizde önemli bir iz bırakmıştır. Yeşilgiresun Gazetesi’nde karşılaşır, sohbet ederdik. Anısına yapılan bu geçit için teşekkür ediyorum.

Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahim; Bahtiyar Öztürk (Dayımoğlu) ile çok anımız var. Sağlığında ona iltifat edememiştik, şimdi onun anısına bu hizmeti gerçekleştiren Belediye Başkanımız Sayın Kerim Aksu’ya teşekkür ediyorum.

Avrupa Federasyon Başkanı Metin Çoban (Yeğeni); Bugün gerçekten anlamlı bir gün. Bu anlamlı günün gerçekleşmesinde emeği geçen Belediye Başkanımız Kerim Aksu ve herkese çok teşekkür ediyorum.

Hasan Karaibrahim; Belediye Başkanım Kerim Aksu ve mesai arkadaşları bu sokağa Bahtiyar Dayımoğlu’nun ismini vererek büyük bir vefa örneği gösterdiler. Dayımoğlu, kendi neslinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden biridir. Yazardır, dürüsttür, dosttur ve Cumhuriyet sevdalısıdır.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, törene katılan misafirlerle beraber, Bahtiyar Dayımoğlu geçidini gezdi. Aile adına Ertuğrul Öztürk, mahalle esnafları adına Halis Cömert Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya plaket verdi.

Bahtiyar Öztürk (Dayımoğlu) Geçidinde, şairin özgeçmişi, bazı şiirleri yer aldı. Geçit yayalar için düzenlenip hizmete açıldı.

 

ETİKETLER : ŞAİR BAHTİYAR DAYIMOĞLU İSMİ YAŞAYACAK bulancak haber giresun haber bulancak giresun kerim aksu belediye
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi