Konanç; Giresun ve Bulancak’ın gururu oldu.


Bu haber 2018-07-26 08:20:35 eklenmiş ve 2869 kez görüntülenmiştir.

 

Largo Sanat Galerisi, Uluslararası Exlibris Yarışması Varna'nın üçüncü baskısına Bulancaklı sanatçıya yer vermesi büyük onur ve gurur yaşattı.

 

 

Yarışma, Ağustos 2018'de Varna, Bulgaristan’da yapılıyor. Misyonu, sanat okulu ve üniversitelerinden sanatseverler, koleksiyoncular, sanatçılar ve öğrenciler arasında exlibris ve geleneksel grafik sanatının ilgisini arttırmaktır. Böylesi bir yarışmada Bulancaklı grafik sanatçısı Yurduşen Konanç’ın davet edilmesi ve çizimlerine yer verilmesi Bulancak başta olmak üzere Giresun ve hatta Türkiye adına büyük bir onur ve mutluluk yaşattı.

 

İlki 2014 yılında düzenlenen Uluslararası Exlibris Yarışması Varna'nın ilk baskısına, 36 ülkeden 218 sanatçı katıldığı ve ikinci baskıda, 47 ülkeden 308 sanatçı eserlerini sunduğu yarışmanın tam renkli bir kataloğu daha önceki baskılarda basılmıştı. Şimdi böylesi dünyaca ünlü bir katalog baskısında Bulancaklı ve Giresun Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü Başkanı Yurduşen Konanç’ın olması ilimizde ve ilçemizde büyük heyecan ve onuru bir arada yaşattı.

 

 

Uluslararası ExLibris Yarışması Varna'nın üçüncü baskısının sanat yönetmeni yine ünlü Bulgar exlibris sanatçısı Julian Jordanov'dur. Jüri başkanı Prof. Dr. Dimo Kolibarov , Bulgaristan Güzel Sanatlar Akademisi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde öğretim görevlisi. Jüri üyeleri Doç. Hristo Kerin (Bulgaristan), VTU Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatı Bölüm Başkanı “St. Aziz Cyril ve Methodius ”, Veliko Tarnovo, Anna Tikhonova (Beyaz Rusya), sanatçı, Minsk Modern Sanat Müzesi'nin exlibris koleksiyonunun küratörü Konstantin Antioukhin (Ukrayna), sanatçı veDimo Milanov (Bulgaristan), yarışmanın sanatçısı ve kurucularından.

 

Uluslararası ExLibris Yarışması Varna 2018'in üçüncü baskısında katılımcı olarak Bulancaklı ve aynı zamanda Giresun Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü Başkanı Yurduşen Konanç’ın da olacak olması biz Bulancak halkını oldukça onurlandırdığı öğrenildi. bulancakhaber.net olarak birçok defa haberini yaptığımız ve kendisiyle yakın tanıdık olmamız hasebiyle onur duyduğumuz Yurduşen Konanç’a başarılarının devamını diliyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Konanç ; Giresun ve Bulancak’ın gururu oldu . bulancak haber giresun haber bulancak giresun Largo Sanat Galerisi Uluslararası Exlibris Yarışması Varna Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü Başkanı Yurduşen
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi