Dedem ve babam gibi mesleğe aşığım.


Bu haber 2018-07-03 14:27:42 eklenmiş ve 2094 kez görüntülenmiştir.

 

1947'den günümüze Fotoğrafçılık Sanatı ile Giresun ve bölgemize hizmet başlatan Foto Şeref Meral’in başlattığı sektör Giresun da torunun eli değmesiyle birlikte Universal Stüdyoları Hollywood setini dönüştü.

 

 

1947'de Şeref Meral’in başlattığı ve kendisi gibi fotoğrafçılık mesleğini seçen oğlu Mehmet Güner Meral’in bırakan, uzun yıllar Giresun’da mesleğini en iyi şekilde günümüze kadar taşıyan Foto Meral baba mesleğini oğlu, babasının torunu Şeref Meral’e bıraktı.  Foto Meral Stüdyoları Hollywood’un film çekim stüdyolarını aratmayacak şekilde dış ve iç mekânları bünyesinde kurduğu setlerde müşterilerini yormadan film gibi bir çekim stüdyosu hazırladığı objektiflerimize böyle yansıdı. Dedesinden babasına ve şimdi de kendisine geçen fotoğrafçılık mesleğini bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’a torun Şeref Meral anlattı. Şeref Meral, “Dedem ve babam gibi mesleğe aşığım. Dedemin ve Babamın yolundan giderek bu mesleği seçtim. Kendi bünyemizde oluşturduğumuz dış ve iç mekânlarımızı bir çatı altında bulunduruyoruz.  Kendi atölyemizde kurguladığımız ve hazırladığımız stüdyolarımızda tamamen kendi hikâyemizi değerli müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Benim için adeta bayrak yarışı gibi olan bu güzel mesleği 1947'de başlatan dedem Şeref Meral’den alan babam Mehmet Güner Meral’in izinden devam ederek bölge halkına hizmet vermeye çalışıyorum. Giresun'un ve Bölgemizin ilk fotoğraf stüdyolarından biri olan Foto Meral farkını tamda işte burada ortaya koyuyor. Bizler Hollywood stüdyoları gibi kendi içimizde yaşanılacak ve ölümsüzleştirilecek sahneleri kendi alanımızda kurgu yaparak ortaya çıkarıyoruz. İç ve dış mekânlarımızda otantik alanlar oluşturarak müşterimizi yormadan kendi hikâyelerini hazırlıyor ve yaşatıyoruz. Foto Meral Stüdyosu kimi zaman eski bir ev kapısının önünde ya da eski bir evin önünde hikâyenizi hazırlıyor. Kimi zamanda modern alanları bir anda otantik alanlara dönüştürerek kendinizi Hollywood setinde olduğu gibi bir anda başka bir mekâna dönüştürerek en özel ve en değerli anınızı deklanşörümüze yansıtıyoruz” dedi.

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, 1947’de Şeref Meral ile başlayan, Mehmet Güner Meral'e geçen ve uzun yıllar Giresun’da mesleğinde ilkleri sunan Foto Meral şimdilerde Torun Şeref Meral’in devralmasıyla birlikte adeta Hollywood stüdyolarına dönüştürdüğünü görüntüledik. Foto Meral Stüdyolarını Sorumlu Müdür Babür Erkan’ın anlatımı ile stüdyo hakkında bilgi aldık. Dede Şeref Meral başlattığı Foto Meral, halen torun Şefer Meral’in ufkunda ilerlemeye devam ettiğine tanık olduk.

 

 

 

ETİKETLER : Dedem ve babam gibi mesleğe aşığım bulancakhaber.net bulancak haber giresun haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar 1947’de Şeref Meral ile başlayan Mehmet Güner
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi