Bulancak’ta “Engelli Tuvaleti” Yok!


Bu haber 2018-06-27 15:29:14 eklenmiş ve 2253 kez görüntülenmiştir.

 

Şehir merkezinde erişimde sıkıntılar yaşayan engelliler, kentte ‘engelli tuvaletinin’ olmamasından dolayı bulancakhaber.net’ e şikâyetçi oldular.

 

 

Hayatlarını ve sosyal yaşantılarını tekerlekli sandalye ile gerçekleştiren engelliler Bulancak’ta ihtiyaçlarını gidermeleri için evlerine geri dönmek zorunda kaldıklarını bulancakhaber. net’ e anlattılar. Erişimde sıkıntılar yaşayan engelliler, kentte engelli tuvaletinin olmamasından şikâyetçi oldular. Yaşamlarının bir parçası olan ve tekerlekli sandalye ile yaşama tutulan engelliler Bulancak’ta ihtiyaçlarını gidermeleri için evlerine geri dönmek zorunda kaldıklarını sıkılarak, utanarak anlatılar. Bulancak’ta engelli vatandaşlar şehir merkezinde ve özellikle sahilde engelli tuvaletinin olmamasından dolayı çok zor durumda kaldıklarını söylediler.

 

Bulancak şehir merkezinde her daim yaşamın içinde olan Saniye ve Safiye Aktaş ile Gültaze Gedik bulancakhaber.net’ e ulaşarak, yaşadıkları sıkıntıları paylaştılar. İlgililerin ve yetkililerin kendileri ile ilgili olarak empati kurmaya davet ettiler. Uzun zamandan bu yana özellikle yaz aylarında sahilde dolaşmak, nefes alma ihtiyaçlarını gidermek adına kapıya çıktıklarında bir tane yürüyemeyen tekerlekli sandalyeli insanlarımız için umumi tuvaletimiz yok dediler. Bu konuda yetkililere seslenen engelliler bulancakhaber.net’ e şunları söylediler. “Ben kendim, kardeşim ve bizim gibi birçok arkadaşım tekerlekli sandalyede yaşıyorum. Çarşıya çıkıyoruz fakat tuvalet ihtiyacım olunca tekrar eve geri dönmek zorunda kalıyoruz. Lütfen empati yapın, yeni yapılan sahilde ki çalışmalarda bizleri unutmayın. Tuvalet ihtiyacımızı karşılayacak alanlar yapın” dediler.

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar kendisini ziyaret eden ve sorunları yerinde inceleyerek  engellilerin sesi olma adına yaptığı açıklamalarda şunlara değindi. Yaşar, “Engelli ve yaşlıların sosyal yaşam alanlarına ve hizmet binalarına erişimleri ile bu alanlarda özgürce hareket edebilmelerini kolaylaştırmak amacıyla; ulaşım, yaya yürüyüş yolları ve benzeri alanlarda gerekli çalışmaların yapılmasını ilgili kurum, kuruluş, özel müteşebbisler, sivil şahıslar ile irtibat kurarak gerekli tedbirleri alarak yapılması gerekmektedir. Bedensel engellilerin sosyal alanlarda daha özgür bir şekilde var olmalarını sağlamak amacıyla; gerekli görülen yerlere engelli tuvaleti, akülü sandalye şarj istasyonlarını kurmanızı istiyoruz. Yapılan çalışmalarında bu konuda hem sağlıklı hem de engelli kardeşlerimizi için en temel ihtiyaç olan umumi tuvaletlerin takipçisi olacağız” dedi.

 


ETİKETLER : Bulancak’ta Engelli Tuvaleti Yok ! BULANCAK HABER GİRESUN HABER BULANCAK GİRESUN Saniye ve Safiye Aktaş ile Gültaze Gedik
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi