Dünya Çevre Günü


Bu haber 2018-06-05 14:39:38 eklenmiş ve 1674 kez görüntülenmiştir.

 

Özellikle geride bıraktığımız yüzyıldaki hızlı sanayileşme, kentleşme ve dengesiz nüfus artışı ile meydana gelen çevre sorunu, insanlığın geleceğini de yakından ilgilendirmekte ve her geçen gün büyük tehlikeleri de beraberinde getirmektedir.

 

 

 

Dünyadaki mevcut kirliliğin  % 50 sinin son 35 yılda meydana geldiği düşünülürse olayın ciddiyeti daha iyi anlaşılmakta ve bütün dünya ülkelerinin çevre sorunlarına karşı el birliği ile mücadele etme zaruretini ortaya çıkarmaktadır.

 

 

Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarına göre bir milyarı aşkın insan hava kirliliğinin doğrudan tehdidi altındadır. Çevre sorunları dünyamızı topyekûn tehdit eden bir sorundur. Bu sorunların insanlığın geleceğine yönelik etkilerini ve alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere 1972’de Stockholm’de 13 ülke bir araya gelmiştir. “Çevre ve İnsan” konulu toplantı sonucunda 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

 

 

Doğal kaynakların ve doğanın ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde işletildiği, çevre ile dost yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttığı, sürdürülebilir kalkınma ile doğal yaşam koşulları korunurken yaşam kalitesi ve hayat standartlarının geliştirildiği, temiz, yeşil ve yaşanabilir bir çevreyi gelecek nesillerimize bırakabilmemiz dileğiyle, tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.

 

 

 

ETİKETLER : Dünya Çevre Günü Mesajı bulancak haber giresun haber bulancak giresun vali Harun SARIFAKIOĞULLARI Giresun Valisi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi