Çiftçilere Yüksek Verimli Ceviz Fidanı Dağıtıldı


Bu haber 2018-05-25 09:07:45 eklenmiş ve 2253 kez görüntülenmiştir.

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce yürütülen ve  Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen “Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi” kapsamında çiftçilere yüksek verimli ve sertifikalı ceviz fidanı dağıtılması hakkında Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri vermiştir:

“Ceviz ülkemizde geniş yayılma alanı bulmuş ve ekonomik değeri olan bir meyvedir.  Türkiye ceviz üretiminde dünyada 4. sırada yer almasına karşın bu üretim kendi ihtiyacını tam karşılayamamakta ve  bir miktar ceviz ithal edilmektedir. Ceviz yetiştiriciliğinin temel sorunlarından birisi de istenilen özelliklere sahip standart ürünün yetersizliğidir. Bu nedenle özellikleri bilinen ve yüksek verimli çeşitlerden kapama bahçe tesisi büyük önem taşımaktadır.

Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce 2018 yılı içerisinde; ana çeşit olarak Chandler ve Fernor, tozlayıcı çeşit olarakta Fernette ve Franguette cevizlerinden oluşan 8 bin adet sertifikalı ceviz fidanı alımı yapılarak % 20 çiftçi katkı bedeli ile Giresun merkez, Bulancak, Dereli, Çamoluk, Şebinkarahisar ilçelerimizde çiftçilerimize dağıtılmıştır. Böylece  toplam 286 dekar yeni kapama ceviz bahçesi tesis edilmiş olup, uygulanan bu projeyle ilimizde ceviz üretiminin artırılması hedeflenmektedir” dedi.

 

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü



ETİKETLER : Çiftçilere Yüksek Verimli Ceviz Fidanı Dağıtıldı bulancak haber giresun haber bulancak giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi