

Giresun valisi Harun Sarıfakıoğulları ile Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü’yü Bulancak Pazarsuyu’nda ki Karayolları'nın kamu yararına kullanılmak üzere Bulancak Belediye Başkanlığı’na devrettiği 10 DÖNÜM alana ilçemiz adına ilçe halkı adına sahip çıkmaya çağırıyoruz.
Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın Bulancak halkının kamu yararına kullanılmak üzere kamu alanı olması şartıyla devredilen 10 dönümlük alanı kişilerin işletmeciliğine proje olarak sunmasını kabul etmiyoruz. Belediye Başkanı Recep Yakar’ın belirli bir zümreye adeta kamu alanını sunmasının önüne geçilmesini Giresun valisi Harun Sarıfakıoğulları başta olmak üzere Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü’nün el koymasını istiyoruz.
50 bin insan nüfusunun üzerinde olduğu Giresun ilinin en büyük ilçesinin galericilerden önce kamu hizmeti veren OTOGAR ve aynı şekilde kamu hizmeti veren KARGO alanına ihtiyaç vardır. Böylesi kamu hizmeti veren Türkiye sınırları içinde istediğiniz yere sizleri ulaştırmak adına küçük alanlara sıkışmış ama modern araçlarıyla OTOGAR hizmeti vermeye çalışan bir sektör. Ayrıca şu an ki durumu ile ilçenin talebine sağlıklı hizmet veremeyen OTOGAR hizmeti alana ihtiyacı varken. Bir diğeri kamu hizmeti veren Dünya’nın her hangi bir ucuna istediğiniz eşyanızı veya çok acil bir şekilde teslim edilmesi gereken değerli bir evrakınızı KARGO araçlarıyla gönderen sektörün ihtiyacı varken. Şu anda bu iş yerleri sahilde sıkışık dar alanlarda her gün otobüsleriyle kamyonlarıyla ilçe ve bölge halkının hizmet vermeye çalışıyorlarken ve ihtiyaçları varken nasıl oluyor da böylesi değerli bir alanın kamu yayarından uzak bir sektöre verme kararı aldınız.
Bu sorunlar ilçemizde varken ve bu sorunlar bahsi geçen yere yapıldığında sadece Bulancak’a değil Piraziz hatta Ordu Gülyalı hakkının dahi ihtiyacını karşılayacakken bu alan neden bu şekilde düşünmüyorsunuz? Bu kamu yararına devredilen alan Bulancak Belediye Başkanı tarafından adeta müjdelercesine sattığı aracın parasını cebine koyarak kendisine çalışan bir düşünceye 10 dönüm kamu alanını projelendirildiği özel olarak bir basın açıklaması yapmaksızın Belediye Başkanı Recep Yakar’ın duyurması kafaları karıştırdı. Daha önceleri bulancakhaber.net olarak birçok defa haber yapmış ve 10. Bölge Müdürlüğü Giresun 104. Şube Şefliği’nin kamu yararı adına devredilen 10 dönümlük bu alanın Bulancak sahilinde ki oto galericileri kaldıramayan yetkililerin adeta ödüllendirilerek kendilerine yer olarak gösterilmesini kabul etmiyoruz. Giresun ilinin en büyük yüzölçümüne ve nüfusuna sahip ilçesi Bulancak başta olmak üzere Giresun Piraziz ilçesi ve hatta Ordu Gülyalı ilçesinin kamu yararına kullanacağı 10 dönüm alanı Bulancak ilçesinde ki sahili kaldırımı kendi yerleri gibi kullanan ve onlara yaptırım yapamayan Bulancak Belediyesi’nin hediyesi gibi sunulmasını kabul etmiyoruz. Bu konuda Bulancak ilçesi başta olmak üzere tepkisini göstermeye kamu alanı olan bu alanın kamu yararına kullanılması için Giresun valisi Harun Sarıfakıoğulları ile Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü’yü bu alanı projelendirilmeye davet ediyoruz.
bulancakhaber.net olarak Bulancak ilçesine “modern bir galericiler sitesi kazandıracağız” diye beyan verenlerin Bulancak’tan haberi yok mu? Şu anda o bölge Bulancak’ın en değerli ve en stratejik değeri olan bir bölgesi. Bir tarafında Ordu-Giresun Havaalanı, karşısında Bulancak Büyük limanı, arkasında Giresun 2. Organize Sanayi karşısına kamu yararı adına Bulancak ilçesinin OTOGAR ve KARGO alanlarını projelendirmeye çağırıyoruz. Bu konuda da Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü’yü bu alana bir kez daha sahip çıkmaya davet ediyoruz.
(1).jpg)
|
|