Kaymakam Üncü, “Bulancak’ta okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaşımız kalmayacak”


Bu haber 2018-05-11 08:46:38 eklenmiş ve 1276 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın destekleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonu, öncülüğünde gerçekleştirilen ‘’Okuma-Yazma Seferberliği’’ Bulancak’ta sertifika töreni gerçekleşti.

 

 

Bu konuyla ilgili olarak daha önceden açıklama yapan Bulancak kaymakamı Hamdi Üncü okur-yazarlık seferberliğine katılacak kursiyer sayılarının arttırılması için mahalle muhtarları ile görüş alışverişinde bulunmuş katılımın ve ilçemizde okur- yazar oranının yüzde yüz olması için büyük gayret göstermiştir. Bu doğrultuda Bulancak ilçemizde 66 kursun açıldığı 527 kişinin  okur-yazarlık seferberliği kapsamında kursa alındığı, 2  Nisan itibarı ile 108 vatandaşımızın kurslara başladığını siz değerli okuyucularımızın bilgisine sunarız. Tüm bu çalışmaların doğrultusunda 10 Mayıs 2018 Perşembe günü Okuma Yazma Seferberliği Belge Töreni Yapıldı. Bulancak ilçemizde yapılan ve başlatılan okuma-yazma seferberliği ’ne okuma yazma bilmeyen 2242 kişiden 912’sine belge verme töreni gerçekleşti. Bulancak İmam Hatip Ortaokulu çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen törene Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Cihan Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Mülki ve İdari amirleri, STK Başkanları, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldılar.  Tüm yurt geleninde gerçekleşen Okuma-Yazma Seferberliği Programı saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. İlçemizde Okuma-Yazma Seferberliği programı öncesinde bölge halkına ulaşan yetkililerin çalışmasını gösteren ve kursiyerlerin duygu ve düşüncelerini anlatan slayt gösterisiyle devam etti. Ardından kürsüye Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü davet edildi. Üncü, “bugün çok güzel bir gün yaşıyoruz, hayırlı bir törende kursiyerlerimizle birlikteyiz bu tören okuma-yazma seferberliğinin kapanışı değil, inşallah kışın da, seneye de yani okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaşımız kalmayana kadar bu program devam edecektir. Bu vesileyle seferberlik sürecinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra kürsüye kürsüyeler adına teşekkür konuşması yapmak üzere kursiyer Suzan Baş davet edildi.  Kursiyer Baş, “Allah kimseyi okumamış ve bir şeylerden anlamayan biri etmesin, meğer okuma yazma bilmek yeniden dünyaya gelmiş gibi hissettiriyormuş. Benim gibi olanlara tek tavsiyem hiç beklemeden okuma yazma öğrensinler. Bu imkanı sağlayan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

 

 

bulancakhaber.net’in takip ettiği Okuma-Yazma Seferberliği programı belgelerin dağıtılması ve ödüllerin verilmesiyle son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Kaymakam Üncü Bulancak’ta okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaşımız kalmayacak recep tayyip erdoğan emine cumhurbaşkanı seferberlik bulancak haber giresun haber bulancak giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi