Cumhuriyet İlkokulu “SESSİZ KALMADI”


Bu haber 2018-04-24 12:31:57 eklenmiş ve 2735 kez görüntülenmiştir.

 

Çocuk İhmalini ve İstismarını Önlemek Elimizde! Sessiz Kalma, Suca Ortak Olma! Tam da bu kapsamda Bulancak Cumhuriyet İlkokulu sessiz kalmadı.

 

Çocuğa Yönelik İhmal ve İstismar

Çocuk istismarı ve ihmali; ana, baba ya da bakıcı gibi bir erişkin tarafından çocuğa yöneltilen, toplumsal kurallar ve profesyonel kişilerce uygunsuz ya da hasar verici olarak nitelendirilen, çocuğun gelişimini engelleyen ya da kısıtlayan eylem ve eylemsizliklerin tümüdür. Bu eylem ya da eylemsizliklerin sonucu olarak çocuğun fiziksel, ruhsal, cinsel ya da sosyal açıdan zarar görmesi, sağlık ve güvenliğinin tehlikeye girmesi söz konusudur. 

Çocuk istismarı; fiziksel, cinsel ya da duygusal istismar olarak, çocuk ihmali ise fiziksel ya da duygusal ihmal olarak ayrılmaktadır. İstismar ve ihmalin bu farklı şekilleri yalnız aileleri değil, toplumu, sosyal kuruluşları, yasal sistemleri, eğitim sistemini ve iş alanlarını da etkileyen toplumsal bir sorundur. 

Çocuğa yönelik ihmal,  çocuklara yapılan kötü muamelenin en yaygın şeklidir. İhmal, çocuk istismarı kadar görünür bir yara ve iz bırakmadığı için istismar kadar dikkat çekmez, fark edilmez ve çoğunlukla da ihbar edilmez. Ancak ihmal de, çocukta istismar kadar uzun ve kalıcı hasarlara yol açabilir. 

 

Böylesi önemli bir konu hakkında Bulancak Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri ihmal ve istismara yönelik etkinlik proje kapsamında Bulancak ilçesinde broşür dağıttılar. Okul Rehberlik Öğretmenleri Selma Ünal Tirsi ve Duygu Aydın Karasu eşliğinde yapılan etkinlik projesinde bölge halkına broşürlerle bilgilendirme yapıldığı objektiflerimize böyle yansıdı. Cumhuriyet İlkokulu ilçe genelinde gündeme dair ve farklı alanlarda toplumsal etkinlikleri ile bölge halıyla buluşması ve bilgilendirmesi ilçe genelinde takdir gördü. Yapılan etkinliklerde Okulu Müdürü Adem İlyas ve Müdür Yardımcısı Mustafa Demir’de eşlik ederek toplumsal etkinliklerde öncü oldukları görüldü.

 

Bulancakhaber.net Cumhuriyet İlkokulu çocuklarının Atatürk Caddesi Cumhuriyet Meydanı Atatürk Büstü önünde ki etkinliğe katılarak böylesi bir çalışmayı takdir ve kamuoyu ile paylaştı. Çocukların bölge halkını yönlendirmesi ve bilgilendirilmesi takdirle karşılandı.

 

ETİKETLER : Cumhuriyet İlkokulu SESSİZ KALMADI bulancak haber giresun haber bulancak giresun Okul Rehberlik Öğretmenleri Selma Ünal Tirsi Duygu Aydın Karasu Adem İlyas Müdür Yardımcısı Mustafa Demir
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi