1922'de Giresun’un illüstrasyon çalışması


Bu haber 2018-03-21 16:15:15 eklenmiş ve 2257 kez görüntülenmiştir.

 

Güzel şehrimiz Giresun'un illüstrasyon ustası Lansere’nin yaptığı 1922’ deki tarihi bir çizimi ortaya çıkarıldı.

 

Sovyet Sanatçısı (Rus) büyük bir illüstrasyon ustası Lansere’nin yaptığı 1922 de ki Giresun'un illüstrasyon çalışmasını Gazeteci- Yazar Cevdet Cantürk, bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar ile paylaştı. Rus sanatçı 1922'de Yaz ayları boyunca kaldığı Ankara'dan dönerken İnebolu'dan Trabzon'a yaptığı deniz yolculuğu sırasında uzaktan gördüğü Giresun’a hayran kalarak çizdiği illüstrasyon çalışmasını bulan Gazeteci Yazar Cevdet Cantürk Mehmet Yaşar ile paylaştı. Deniz yolculuğu sırasında Giresun açıklarından geçerken kendisini gördükleri karşısında resmetmekten alamayan Sovyet Sanatçısı (Rus) Lansere’nin 1922 de ki Giresun’ siz değerli bulancakhaber.net okuyucularıyla paylaşıyoruz.   Sovyet Sanatçısı (Rus) Lansere’nin Fransız Bayraklı bir Türk gemisi ile yolculuğu sırasında kalem aldığı çalışmaları ülkesine döndükten sonra Milli Mücadele döneminin Ankara’sında tanık olduğu Kent ve Kültür hayatına ilişkili çizimleri bir kitapta topladı. Bu çalışmasında aralarında Giresun ilimizi de çizimleriyle buluşturan Sovyet Sanatçısı (Rus) Lansere’nin eserleri bugün Rusya'da sanatçıların mirasçıları tarafından titizlikle korunuyor olduğu öğrenildi.  Bir dönem tarihe ışık tutan deniz üzerinden Giresun’un illüstrasyon çalışmasıyla yaşatan Sovyet Sanatçısı (Rus) Lansere’nin çalışmasını ve bilgisinin bulancakhaber. net ile paylaşan Cevdet Cantürk’e teşekkür ediyoruz.

 

bulancakhber.net Genel yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’ı telefon ile arayan ve bu bilgileri sunan Gazeteci-Yazar Cevdet Cantürk’e Giresun’umuza ve tarihine göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı şükranlarımızı bir borç biliyoruz. Sovyet Sanatçısı büyük illüstrasyon ustasının o gün ki deniz üzerinden yaptığı çalışmanın açısını düşünerek bulduğumuz o günlerde ki Giresun fotoğrafını “ey gidi Giresun” dergisinde bularak sizlerle paylaşıyoruz.

 

İllüstrasyon; bir gazetenin, derginin, kitabın içinde yer alan bir metinle ilgili, onu açıklayan, somutlaştıran, süsleyen resim, desen.

ETİKETLER : 1922 de Giresun’un illüstrasyon çalışması Sovyet Sanatçısı Rus Lansere bulancak haber giresun haber bulancak giresun gazeteci yazar cevdet cantürk mehmet yaşar genel yayın töentmeni
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer TARİH KÖPRÜSÜ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi