Akşemsettin MTAL öğrencisi Mehmetcan Karadeniz Türkiye 1. oldu.


Bu haber 2018-01-22 11:06:31 eklenmiş ve 3535 kez görüntülenmiştir.

Türkiye’nin en büyük klavye yarışın da tarihi katılım rekoru ile sonuçlanırken Bulancak Akşemsettin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmetcan Karadeniz Türkiye 1. oldu.

 

2016 yılında aramızdan ayrılan f klavyenin mucidi ve bugüne kadar çoğu rekor olmak üzere ülkemize 89 dünya şampiyonluğunu kazandırmış olan İhsan Yener adı verilen 2018 yılı Türkiye İhsan Yener Klavye şampiyonasının 13’üncüsü 21 Ocak 2018 tarihi itibariyle sonuçlandı. Şampiyonaya bu yıl 61 şehir ve 253 okuldan toplam 1150 kişinin katılımıyla tarihi bir katılım rekoruna ulaştığı bildirildi. Anadil ve çok dilli (16 dil) ayrımıyla 2 yarış türü olarak 2 Ocak-20 Ocak 2018 tarihleri arasında düzenlenen 2018 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası’nda 13-16 yaş öğrenciler kategorisinde Giresun Bulancak Akşemsettin MTAL öğrencisi Mehmetcan Karadeniz hatasız süratle dakikada 103 sözcük yazarak kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Dünya literatüründe klavye’ de 1 saniye de 14 vuruş yapılırken Giresun Bulancak Akşemsettin MTAL öğrencisi Mehmetcan Karadeniz’in ise 1 saniyede ortalama 11 vuruş yapmasının çok büyük bir başarı olduğu vurgulandı. Önümüzde ki günlerde Dünya Klavye şampiyonasına katılacak olan Giresun Bulancak Akşemsettin MTAL öğrencisi Mehmetcan Karadeniz şimdiden dünyanın hızlı parmakları olarak dikkatini çekti. Türkiye’nin en büyük klavye yarışın da Bulancak Akşemsettin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bu yarışmaya 57 öğrencisi ile birlikte katıldılar. Bu yarışmalar sonucunda 47 öğrenci barajı aşarak başarı sertifikası alırken 9. sınıf öğrencisi Mehmetcan Karadeniz ise 13-16 yaş grubunda Türkiye 1. oldu. Giresun Bulancak Akşemsettin MTA Hızlı Klavye Öğretmeni Olgun Hıdır koordinatörlüğünde Gülsüm Konanç, Melek Mikset ve Bahtınur Göksel’in çalıştırmalarıyla dereceye giren, barajı geçen ve Türkiye 1. olan öğrenciler Bulancak başta olmak üzere Giresun ve Eğitim camiasında okuluna ve ailelerine büyük gurur, büyük sevinç yaşattılar. Okul Müdürü Osman Misket, okul idarecileri, okul öğretmenleri ve öğrencileri adına bu başarıyı yaşatan öğrencileriyle onur ve gurur duydukları öğrenildi.  

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar Okul bahçesinde Türkiye 1. olan Mehmetcan Karadeniz ile objektiflerimize böyle yansıdı. Emekli Pazarlamacı İbrahim ve Emine Karadeniz’in oğlu Mehmetcan Karadeniz ailesine büyük gurur yaşattı. Bulancak ve Giresun ilçesine 2018 yılı Türkiye İhsan Yener Klavye şampiyonası 13-16 yaş öğrenciler kategorisinde Türkiye birincisi olan Bulancak Akşemsettin MTAL öğrencisi Mehmetcan Karadeniz’i tebrik ediyoruz. Dünya Hızlı Klavye Şampiyonası’nda da aynı başarıyı yapacağına inanıyoruz. 

 

ETİKETLER : Akşemsettin MTAL öğrencisi Mehmetcan Karadeniz Türkiye 1. oldu Giresun Bulancak Akşemsettin MTA Hızlı Klavye Öğretmeni Olgun Hıdır koordinatörlüğünde Gülsüm Konanç Melek Mikset Bahtınur Göksel Emekli Pa
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Başarı öyküsü haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi