Bilmediğimiz “Harşit Savunması”


Bu haber 2017-12-13 14:12:45 eklenmiş ve 1525 kez görüntülenmiştir.

“Karadeniz’in Çanakkale’si olarak bilinir Harşit. I. Dünya Savaşı sırasında Ruslar, Kafkas Cephesi olarak bilinen cepheyi Karadeniz’e kadar genişletmeye çalışır. Doğu Karadeniz’in ortalarına kadar ilerlemeyi başarırlar da. Hem denizden hem de Torul, Kürtün yoluyla karadan saldıran Ruslara karşı Karadeniz’in kahraman evlatları, Anadolu’nun her tarafında olduğu gibi yiğitçe Harşit’te savaşırlar ve tarihe Harşit Savunması olarak geçen büyük bir başarıya imza atarlar.”

 

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (Bulancak Yalıköy Şehit Pilot Teğmen Barış Çakır İlk-OrtaokuluBulancak Kaptan Ahmet Fatoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) tarafından Harşit Savunmasının 100.Yılı anısına düzenlenen konferansalar tamamlandı.Emekli öğretmen-araştırmacı yazar Fahri ŞİRİN tarafından verilen konferanslar ilk olarak saat 10.30’da lise öğrencilerine yönelik olarak Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda gerçekleştirilen seminerin ikincisi saat 14.00’da Bulancak 75. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi salonunda protokol, idareciler ve Bulancak halkına yönelik olarak gerçekleştirildi.  Konferansa İlçe Kaymakamı Niyazi ULUGÖLGE’nin yanısıra, İl Müftüsü Muhittin ORAL, İl Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT, İl Ticaret Müdürü Ali YILDIRIM, İlimiz ve ilçemiz protokolü, STK temsilcileri, basın mensupları, okul müdürü-idareci-öğretmenler ve öğrenciler katıldı.İçeriği “YANIBAŞIMIZDAKİ TARİH: HARŞİT” olan konferans, tiyatral sahnelerle canlandırılıp dinleyicilere bilgi kazandırma yanında duygusal anlar da yaşanmasına vesile oldu.

 

Öğrencilerimizde tarih bilinci uyandırmak adına düzenlenen konferans başarıyla tamamlandı.Konferansları düzenleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü, emeği geçen okul-idareci-öğretmenleri tebrik eder, ev sahipliği yapan Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ve Bulancak 75. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

 

ETİKETLER : Bilmediğimiz Harşit Savunması Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bulancak 75. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Konferansa İlçe Kaymakamı Niyazi ULUGÖLGE yanısıra İl Müftüsü Muhittin ORAL İl
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi