AstraZeneca kurumsal koşu takımı TOFD için koştu


Bu haber 2017-11-24 10:19:11 eklenmiş ve 1150 kez görüntülenmiştir.

AstraZeneca kurumsal koşu takımı, 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda TOFD için koştu
 
AstraZeneca Türkiye “Daha İyi Bir Yaşam İçin Gönüllüyüz!” kurumsal koşu takımı, insan ve toplum için artı değer üretme isteği ve ihtiyacından doğan gönüllülük ruhuyla 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) için koştu. Koşucuların topladığı bağışlar binlerce omurilik felçliye akülü tekerlekli sandalye bağışı sağlamayı hedefleyen "Yol Arkadaşım Olur musun?" projesine aktarıldı. 
 
Türkiye'de 150.000'in üzerinde omurilik felçlisi olduğu tahmin ediliyor. Bu 150.000 kişinin %90'ı tekerlekli sandalyeye ve başka birinin desteğine bağımlı bir hayat sürmek zorunda kalıyor. Omurilik felçliler hareket kısıtlılıkları nedeniyle normal tekerlekli sandalyeleri kullanamadıkları için sokakta, okulda, dışarda gündelik aktiviteleri yapmaya çalışırken akülü sandalyelere ihtiyaç duyuyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle akülü sandalyeye erişimi olmayan omurilik felçlilerin bu önemli ihtiyacından yola çıkan AstraZeneca Türkiye “Daha İyi Bir Yaşam İçin Gönüllüyüz!” kurumsal koşu takımı, 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin "Yol Arkadaşım Olur musun?" projesine destek olmak için koştu.
 
AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Eczacı Serkan Barış 39. Vodafone İstanbul Maratonu ve gönüllülük çalışmaları hakkında şunları söyledi: “İnsan ve toplum için artı değer üretme isteği ve ihtiyacından doğan gönüllülük hareketiyle Nisan 2016'da AstraZeneca Gönüllülük Takımı'nı kurduk. “Daha İyi Bir Yaşam İçin Gönüllüyüz!” diyerek ilk faaliyetimizde odağımıza çocukları koyduk ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) işbirliğiyle 8 hastanenin pediatrik hematoloji ve pediatrik onkoloji servislerinde tedavi gören çocuklara oyuncak ve kıyafetten oluşan hediye paketleri dağıttık. Sonrasında, maddi durumu yetersiz ve sosyoekonomik olarak dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara eğitim desteği veren TEGV işbirliğiyle Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 90'a yakın çocukla atölye çalışmaları ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirerek, çocukların keyifli saatler geçirmelerine, dünyaya farklı bir gözle bakabilmelerine katkıda bulunduk. 2017 yılının ilk yarısında ise Konya'nın Hüyük ilçesinde bulunan Mevlana İlköğretim Okulu'na bir kütüphane kazandırdık. Son olarak 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda, omurilik felçlilerinin yol arkadaşı olmak için koştuk. AstraZeneca olarak yaşama değer katan ilaçları keşfetmek için bilimin sınırlarını zorlarken faaliyette olduğumuz tüm coğrafyalarda olduğu gibi Türkiye'de de topluma değer katmak için çalışmaya devam edeceğiz. “Daha İyi Bir Yaşam İçin Gönüllüyüz!” kurumsal koşu takımımıza ve desteklerini esirgemeyen tüm bağışçılara tüm kalbimle teşekkür ediyorum.”
 

ETİKETLER : AstraZeneca kurumsal koşu takımı TOFD için koştu bulancak haber giresun haber bulancak giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi