Türkiye Çocuk İstismarda dünyada 3.


Bu haber 2017-11-23 16:40:53 eklenmiş ve 1654 kez görüntülenmiştir.

Çocuk İstismarıyla ilgili olarak Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Rehber öğretmenleri Ayşegül Genç ve Murat Arslan çocuklara yönelik yapılan ihmal ve istismarın tanımları hakkında öğrenci velilerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Salonu'nda yapılan sunumda çocuklara yönelik yapılan ihmal ve istismarın tanımları ve ihmal ile istismara uğrayan çocukların davranışsal duygusal tepkilerinden bahsedilen toplantı oldukça ilgi gördü. Yoğun katılımın olduğu toplantı sunum ve hazırlanış şekliyle oldukça bilgilendirici ve eğitici bir program olarak velilere sunulduğu görüldü. bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zamanda veli (anne-baba) Mehmet Yaşar ve eşi Arzu Yaşar ile birlikte katıldığı programın bilgilendirme ve nasıl davranılması gerektiğini anlatılan programın sunumu öğrenci velilerini oldukça heyecanlandırdığı görüldü. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Mustafa Gündoğdu ve Müdür Yardımcısı Musa Fikret Dombaycı velileri okul kapısında ve salonda özel olarak karşılaması ilgilenmesi velileri memnun etti. Okul Müdürü ve Yardımcısı yoğun katılımın olmasından dolayı öğrenci velilerine teşekkür ettiler. Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Salonu'nda yapılan programda ülkemizdeki çocuk cinsel istismarına ilişkin oldukça çarpıcı veriler paylaştı. Cinsel istismar vakalarında son 10 yılda yüzde 125 oranında artış olduğunu öğrenildi. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Salonu'nda yapılan programda ki sunumda çocuklara yönelik yapılan ihmal ve istismarın tanımları yapıldıktan sonra ihmal ve istismara uğrayan çocukların davranışsal ve duygusal tepkilerinden bahsedildi. Çocukların ihmal ve istismarla alakalı söylediklerinin çoğunlukla doğru kabul edilmesi gerektiği ve çocukların sözlerinin dikkate alınması gerektiği belirtildi.

 

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zamanda veli olarak katıldığı program da en çarpıcı bilginin Türkiye’nin istismarda dünyada 3. olduğu ve her ay 650 çocuğumuzun istismara uğradığı öğrenildi. Yaşar programda çocuklara yönelik yapılan ihmal ve istismar karşısında İstismara uğrayan çocuklarımızın ve ailelerinin ALO 183, AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ, ÇOCUK İZLEM MERKEZLERİ, İL EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİNE başvurabileceği halkında bilgi verildi. Program sonrasında rehber öğretmenlerin etrafını saran öğrenci velileri sunumdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirip kendilerine teşekkür ettiler.  

 

 

 

ETİKETLER : Türkiye Çocuk İstismarda dünyada 3. Çocuk İstismarıyla ilgili olarak Bulancak Mehmet Ortaokulu Müdürü Mustafa Gündoğdu ve Müdür Yardımcısı Musa Fikret Dombaycı Akif Ersoy Ortaokulu Rehber öğretmenleri
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi