Elif Sena Güçtaş, Sen Çalıkuşu ismini hak ediyorsun.


Bu haber 2017-11-06 19:38:47 eklenmiş ve 2466 kez görüntülenmiştir.

5 Eylül 2014 tarihinde Bulancak Cumhuriyet Meydanın da Pankart açarak "öğretmene atama istiyoruz " diye haykıran Elif Sena Güçtaş’ın hayallerinin ötesine geçti.

 

O dönemde Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Canikli’nin seçim konuşmaları için geldiği Bulancak’ta ki konuşmasına esnasında pankart kaldırarak öğretmen adaylarının adeta sesi olan Elif Güçtaş ideallerine ulaştı. O dönemde binlerce Öğretmen adayının sesini meclise ulaştıran Elif Sena Güçtaş’ın Şubat ataması ile Erzurum’a atandığını bulancakhaber.net’de duyurmuştuk. bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, ideallerine ulaşan Elif Sena Güçtaş Şakar Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğretmenlere söylediği gibi;
 “ Öğretmenler; yeni nesli Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet: fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir.” Sözünden yola çıkan Güçtaş Şakar Erzurum Horasan ilçe Merkez Atatürk İlkokulu’nda ki ihtiyaç sahibi öğrencilere ve bulunduğu köyde ki öğrencilere geliri bırakılmak üzere ilk kitabını çıkarttığı ve bu heyecanı bizlerle paylaştığını belirtiriz. Elif sena Güçtaş Şakar ilk kitabı “gülüşün dökülmesin” Erzurum da görev yaptığı süreçte ki hikâyesini ele aldı. Bu kitabının tüm gelirini de öğretmenlik yaptığı köy okuluna bağışladığını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi  “ Öğretmenler; yeni nesli Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözün bir kez daha yenilediği göstermiştir. Bulancaklı çalı kuşu Elif Sena Güçtaş Şakar Erzurum Horasan ilçe Merkez Atatürk İlkokulu öğrencilerine öğretmenlik yanı sıra yazdığı ilk kitabın tüm gelirini bağışlaması Milli Eğitim Camiasında da alkış ve takdir gördüğü öğrenildi.

 

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin'in ilk defa 1922'de tefrika edilmeye başlanıp 1923'te kitap olarak yayımlanan, 1937'de büyük değişikliklerle tefrika edilen romanına benzemektedir. Bulancaklı Çalıkuşu Elif Sena Güçtaş Şakar’da kendini öğretmenlik mesleğine adaması ve hayatını kazanabilmek için Anadolu'da ilk görev aldığı okulda yaşadıklarını kaleme alarak öğrencileri için bir şeyler yapabilmenin heyecanı ile yanmaktadır. Türk edebiyatının daima çok okunan ve sevilen romanları arasında yer almış olan Çalıkuşu romanı gibi Elif Sena Güçtaş Şakar’ında ilk kitabı “gülüşün dökülmesin” kitabı Erzurum’da görev yaptığı süreçte ki hikayesini ele almış ve gelirlerini köy okullarına bağışlayacak olması nedeniyle Çalıkuşu adını hak etmiştir.

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar Elif Sena Güçtaş Şakar tebrik ediyoruz. Güçtaş Şakar’a başarılar diliyoruz. Kendisinin en kısa zamanda da Bulancak’ta imza günü organize ederek Erzurum Horasan ilçe Merkez Atatürk İlkokulu öğrencilerine destek olmak isteriz.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Elif Sena Güçtaş Sen Çalıkuşu ismini hak ediyorsun bulancak haber giresun haber bulancak giresun Erzurum Horasan ilçe Merkez Atatürk İlkokulu Gümrük nurettin ve Ticaret Bakanı olan Canikli
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Başarı öyküsü haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi