112 Ambulans şoförlerini sadece araç sürmüyorlar.


Bu haber 2017-10-11 13:40:24 eklenmiş ve 1477 kez görüntülenmiştir.

Toplumda 112 Ambulans şoförlerini ne kadar araç personeli gibi görülse de Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği ilk yardım eğitimi alarak işlerinde gerektiği zaman sağlık ekibi ile ilk müdahaleyi yapabilecek sertifikalı sağlıkçı olarak görevlerini yaptıkları öğrenildi.

 

Türkiye genelinde 112 personeli mesai mefhumu olmaksızın çalıştıkları ve özellikle Acil ambulans ekibinin neredeyse kontak kapatmadan bir olaydan diğer olay yerine gittiğini biliyor musunuz? Acil Ambulans ile Nakil Ambulansı ayırt edemeyen bölge halkı kimi zaman acil ambulansında yakınını veya sevdiklerini neden götürmüyorsunuz soruları ve tehditleri ile karşılaşsalardı meslekleri gereği çoğu zaman hasta yakınları ile karşı karşıya kalmamak ve farklı istemedikleri bir durumla karşı karşıya kalmamak için özverili ve fedakâr çalışıyorlar.112 Ambulans şoförlerinin olay yerinde veya kaza anında ilk müdahaleye destek vermek ve gerektiğinde sağlık ekipleri ile birlikte çalıştıkları öğrenildi. 112 Ambulans Araç sürücüleri Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği ilk yardım eğitimini aracın iç donatımının tamamen tanıması ve kullanması ile birlikte ilk yardım eğitiminden geçiyorlar.  Bulancakhaber.net olarak bölgemizde yaşanan ve sosyal medyada 112 araç sürücüsünün hastayı sırtına aldığı görüntülerine kayıtsız kalamadık. Mesai saati olmayan ve kimi zaman araç sürerken yol vermediğimiz veya adeta ambulansla yarışan kendini bilmez insanların olduğu bir toplumda Ambulans şoförlerinin aynı zamanda iyi bir sağlık ekibi olduğunu lütfen unutmayalım. 112 Ambulans Araç sürücülerinin sadece araç sürmekle yetkili kişi olmadıkları gerek görülmemesi takdirde aldıkları eğitimi de vermeleri isteniliyor. Bunun yanı sıra araç ile ilgili olarak profesyonel sürücü olma yetkisi ve aracı çok iyi tanıma becerisi ile birlikte acil ambulans şoförleri aldıkları hastayı en kısa ve en yakın hastaneye yetiştirmeleri kimi zaman saniyelerle hayata dönüş olarak kazanılıyor.

 

 

bulancakhaber.net olarak çok iyi tanıdığımız ve dost olarak çevremizde gördüğümüz Acil Ambulans şoförlerinin zamanla yarışmakla kalmayıp iyi birer sağlık ekibi olduğunu sakin unutmayın. Giresun’da Ambulans şoförünün ayağında kesi olan bölge halkını daha uygun olması sebebiyle engebeli arazide sırtına alarak belli bir mesafeyi sırtında taşıdığı objektiflere böyle yansıdı.

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : 112 Ambulans şoförlerini sadece araç sürmüyorlar Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği ilk yardım eğitimi alarak işlerinde gerektiği zaman sağlık ekibi ilk müdahaleyi yapabilecek sertifikalı sağlıkçı bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi