Yazarımız Betül İvgin Uzan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda pedal cevirdi.


Bu haber 2017-09-29 09:57:20 eklenmiş ve 1683 kez görüntülenmiştir.

bulancakhaber.net kaynak göstererek yaptığı haberde Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe İnternet Gazetemiz Köşe Yazarı Veteriner Hekim Betül İvgin Uzan bisikleti ile katıldı.

 

Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla bir araya gelen yüzlerce bisikletli, otomobilsiz yaşama dikkat çekmek için Balıkesir’de pedal çevirdi. Bisikletlerini süsleyip, rengarenk kıyafetler giyen kadın bisiklet sürücüleri caddelere egzoz kokusu yerine parfüm kokusu bırakmak istediklerini söyledi. Balıkesir’de yüzlerce kadın ve erkek otomobilsiz kentler gününe vurgu yapmak amacıyla pedal çevirdi. Bisikletlerini balonlarla ve çiçeklerle süsleyen kadın sürücülere, erkekler de destek oldu. Bisikletlerin kent yaşamının bir parçası olduğuna dikkat çekilen programda yapılan konuşmalarda Bisiklet çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir ulaşım aracı olarak vurgu yapıldı. Bisiklet yoğun kent trafiğine çözüm olabilir ve bir ulaşım aracı olarak gösterildi.  Bu konuda da eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla gidilebileceği açıklandı. Buna dikkat çekmek amacıyla hanımların süslendiği ve bisikletleriyle yollara çıktıkları belirtildi. Bu programa bulancakhaber.net Köşe Yazarı Veteriner Hekim Betül İvgin Uzan’ın katılması bizleri oldukça heyecanlandırdı ve mutlu kıldı.

 

 

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan dünya otomobilsiz kentler gününe vurgu yapmak adına toplanan ve pedal çeviren kadınlar olarak motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu gösterdiler. Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu diyoruz. Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu araçların hiçe saydığı birçok insanı bisiklet kazalarında kaybettik. Kendilerini rahmet ve saygıyla andılar. Yollarda bisikletlerimizle çok ve görünür olursak motorlu araç sürücülerinin farkındalığının artacağını düşünüyoruz. Bisiklete saygı kadına saygı ve kadın bisikletliye saygı istiyoruz dediler. Daha sonra topluluk Atatürk Anıtı önünde pasta keserek grup olarak toplu fotoğraf çektirdiler.

 

bulancakhaber.net Köşe yazarı Betül İvgin Uzan Balıkesir’de düzenlenen etkinliğe katıldığı için teşekkür ediyor Bisikletliye saygı gösterilmesini istiyoruz.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak; http://www.milliyet.com.tr/caddeler-egzoz-yerine-parfum-koktu-balikesir-yerelhaber-2296700/

ETİKETLER : Yazarımız Betül İvgin Uzan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda pedal cevirdi bulancak haber Avrupa Hareketlilik Haftası giresun haber bulancak giresun Kaynak ; http://www.milliyet.com.tr/caddeler-egzoz-yerine-parfu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi