“Serotonin”, AstraZeneca Türkiye'ye Stevie Ödülü getirdi


Bu haber 2017-09-23 13:49:53 eklenmiş ve 1362 kez görüntülenmiştir.

 

 

AstraZeneca Türkiye, The Stevie® Awards for Great Employers- “Achievement in Employee Engagement” (Çalışan Katılımının Sağlanması) kategorisinde Bronz Ödül'e layık görüldü. The Stevie® Awards for Great Employers'da, çalışanlara en iyi çalışma ortamının sunulmasına yardımcı olan işverenler, insan kaynakları profesyonelleri, ekipler, başarılı projeler, ürünler ve tedarikçiler ödüllendiriliyor. Bu sene ödüle layık görülen şirketlerin ödülleri 22 Eylül'de New York'ta düzenlenen bir törenle teslim edildi.
 

İşyeri güvenliği, yılın işvereni, en iyi insan kaynakları müdürü, yılın çözüm üreticisi gibi pek çok kategoride ödül almak için 500'ün üzerinde şirketin aday olduğu bu seneki The Stevie® Awards for Great Employers'da AstraZeneca Türkiye, Serotonin projesiyle Çalışan Katılımının Sağlanmasıkategorisinde Bronz Ödül'e layık görüldü. Bu yılki ödül sahiplerinin belirlendiği değerlendirme sürecinde 50'nin üzerinde profesyonel görev aldı.
 
Serotonin'in hedefi çalışan mutluluğunu ve bağlılığını arttırmak
AstraZeneca Türkiye, çalışan sadakatini ve bağlılığını güçlendirmek amacıyla çalışanların memnuniyetinin ölçüldüğü ve geri bildirimlerinin alındığı anketleri düzenli olarak yapıyor. Serotonin Grubu da bu kapsamda tamamlanan Bağlılık Anketi sonucunda çalışanlardan alınan geri bildirimler doğrultusunda yenilikçi uygulamaları tasarlamak için oluşturulmuştu. Serotonin adı verilen bu proje grubu sayesinde, iş-özel yaşam dengesine ve çalışan memnuniyetine önem veren çok sayıda motivasyonel uygulama hayata geçirildi. Grup çalışan görüş anketi sonuçlarına göre belirlenen konularda pozitif değişim yaratmak amacıyla AstraZeneca Türkiye genelinde çalışmalarına devam ediyor. Her departmandan bir temsilcinin bulunduğu grup, kendi departmanlarının ihtiyaçlarını belirleyerek, ortak ihtiyaçları AstraZeneca Türkiye Yönetim Kurulu'na iletiyor. Değerlendirmeler sonucunda ortak ihtiyaçlara yönelik aksiyon planları geliştiriliyor ve öneriler hayata geçiriliyor.
 
“İnsana saygı en büyük önceliğimiz”
Ödül almak için gittiği New York'ta AstraZeneca Türkiye'nin başarısını değerlendiren AstraZeneca Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Feyza Aysan ödül hakkında şunları söyledi: “Türkiye'de esnek çalışma ve esnek yan haklar uygulamalarını başlatan ilk firmalardan biri olarak, Serotonin isimli projemizle iş-özel yaşam dengesini sağlama ve çalışan mutluluğunu ve bağlılığını arttırma odaklı pek çok motivasyonel uygulamayı hayata geçirdik. AstraZeneca İnsan Kaynakları Ekibi olarak sürdürülebilir başarıyı hedefleyen, yenilikçi ve üretken bir anlayışına sahibiz. Yeni trendleri takip edip AstraZeneca'ya uyarlayarak, çalışanlarımızı iş hayatlarında destekliyor ve başarılı olmalarını sağlayacak fırsatlar oluşturmak için çalışıyoruz. “İnsana Saygı” ilkemizin bir parçası olarak çalışanlarımızın bağlılığının düzenli olarak ölçüldüğü ve geri bildirimlerinin alındığı anketler yapıyoruz. Her şeyden önce insana değer veren bir şirket olarak bu hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlerken Serotonin projemizle Stevie Ödülü kazanmak bizler için ayrı bir motivasyon oldu.”
 
The Stevie® Awards for Great Employers hakkında daha fazla bilgi ve kazananların tam listesi için: [file:///C:Usersmikeg44311AppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.OutlookD9NRQ9MBwww.StevieAwards.comHR]www.StevieAwards.com/HR 
 

Editöre Not:
Serotonin Hakkında:
Serotonin grubu, AstraZeneca Türkiye'de çalışanların iş ve özel yaşam dengesini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla kuruldu. Çalışanların okulların ilk ve son günlerinde yarım günlük idari izin alarak çocuklarının yanlarında olmasını sağlayan “Annem & Babam Yanımda” uygulaması, evden çalışma haklarını kullanmaya teşvik edici uygulamalar, toplantı odalarını daha keyifli hale getirebilmek adına salonlara sevilen tatil beldelerinin adının verilmesi ve odaların bu tatil beldelerinin resimleri ile giydirilmesi bu çalışmalardan sadece birkaçı. Serotonin Grubu'nun en belirgin çalışması haftanın her iş gününe özel konseptler belirlemesi. Bu çalışma doğrultusunda AstraZeneca Türkiye'de haftanın her günü farklı konseptler ile yaşanıyor: 
 
Sendromsuz Pazartesi: Her Pazartesi sabahı merkez ofiste kahvaltı organizasyonu yapılıyor. Böylece Pazartesi sabahlarına tüm çalışanlar birlikte kahvaltı yaparak başlıyorlar.
 
Sağlıklı Salı: Salı günleri çalışanlara sağlıklı ikramlar yapılarak, harekete teşvik eden görseller ofislere yerleştiriliyor. Örneğin; AstraZeneca çalışanları Salı günleri, asansör kullanmak yerine, merdiven ile ofislerine çıkıyorlar.
 
Şanslı Çarşamba: Her Çarşamba, tamamen rastgele sistemsel bir kura ile belirlenen şanslı çalışanımız hediyesini alıyor. Hediyeler o ayın sponsoru olan departmanın yaratıcılığına bağlı; bu da her Çarşamba farklı bir heyecan yaşamamıza olanak sağlıyor.
 
Paylaşımcı Perşembe: AstraZeneca, çeşitli yardım ve sosyal sorumluluk aktiviteleriyle ilgili bilgilendirme ve paylaşımlarını Perşembe günleri yapıyor. Ayrıca AstraZeneca Türkiye çalışanlarını yönlendirmek adına, bu konuda bilirkişileri konuşmacı olarak ağırlıyor.
 
Trafiksiz Cuma: Cuma günleri çalışanların trafiğe kalmamasını, hafta sonlarına erken başlamasını ve ailelerine erken kavuşmalarını sağlamak adına AstraZeneca Türkiye'de, Cuma günleri kışın 16.00'da, yazın ise 15.00'da mesai bitiyor.

 

ETİKETLER : “Serotonin” AstraZeneca Türkiye Stevie Ödülü getirdi bulancak haber giresun haber bulancak giresun serdar doktor ankara
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi