Eski Giresun/Bulancak yeni İzmir/ Aliağa kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ın ilk kitabı yayınlandı.


Bu haber 2017-09-21 17:59:51 eklenmiş ve 1990 kez görüntülenmiştir.

Bulancak eski Kaymakamı Doktor Bayram Yılmaz’ın "Kurum Kültürü" konulu çalışması Kitabı Ana Yayınevi tarafından kitap haline getirilerek yayınlandığı öğrenildi.

 

 

Bulancak ilçesinin unutulmayan ve halen adının sohbet ve bölge halkının dile aldığı kaymakamı Doktor Bayram Yılmaz’ın ilk yayını olan "Kurum Kültürü"  adlı kitabı kitapçılarda yerini aldı. Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde 4 yıldır “Kurumsal İletişim ve  Kurum Kültürü" konusunda yürüttüğü doktora çalışmalarını tamamlayan eski Bulancak kaymakamı yeni İzmir Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz Doktor unvanı aldıktan sonra ilk kitabı “KURUM KÜLTÜRÜ ”nü yazdığını öğrendik. bulancakhaber.net olarak 13 Temmuz 2016 günü itibariyle "Dr" unvanını aldığını ve cübbesini giyen eski Bulancak Kaymakamı şu anda ise Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, ‘Kurum Kültürü’ konulu çalışmalarını kitaplaştırdığı öğrenildi. TRT Yurt Muhabiri ve aynı zamanda bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’ın bölge halkının halen unutmadığı ve çok sevdiği eski Bulancak yeni İzmir Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ı bir kez daha tebrik ediyoruz. 

 

Eski Bulancak yeni İzmir Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ı hatırlayacak olursak şayet;  1966 yılında Sivas ili Şarkışla ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Manisa Kaymakam Adayı olarak başladığı Mülki İdare Amirliği görevine Konya - Derebucak, Erzurum - Şenkaya, Aydın - Köşk Kaymakamı, Adıyaman ve Aksaray Vali Yardımcısı olarak devam etti. Giresun - Bulancak ilçesi Kaymakamı iken 04.06.2008 tarihli kararname ile Konyaaltı ilçesine kurucu Kaymakam olarak atandı. 20 Temmuz 2013 tarihinde 2013 Mülki İdare Kararnamesi ile Aliağa Kaymakamlığına atandı. 1 yıl süreyle İngiltere'de İngilizce eğitimi aldı. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinde halkla ilişkiler ve tanıtım dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Çeşitli dergilerde yayımlanmış yazı ve makaleleri mevcut olup, halkla ilişkiler konusunda yayınlanmış bir de kitabı bulunmaktadır. Kaymakam Bayram Yılmaz iyi derece de İngilizce bilir, evli ve 4 çocuk sahibidir. Böylesi değerli ve bilgi dolu kaymakamımız bulancakhaber.net’in köşe yazarı olarak gösterilmesinde bir sakınca görmediğini memnun olacağını belirtmesi üzerine böylesi bir gururu bizlere yaşatan Dr. Bayram Yılmaz bölgesinde çıkan ve kaynak olarak gösterdiğimiz http://www.aliagaekspres.com.tr de yayınlıyoruz. Haberi hazırlayan Volkan Gündüz’ün hoş görüsüne sığınarak siz değerli bulancakhaber.net İnternet Gazetesi’nde Bulancak’ın unutmadığı ve halen birçok Bulancaklının görüştüğü Dr. Bayram Yılmaz’ın haberini paylaşıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

KAYMAKAM DR. YILMAZ, “KURUM KÜLTÜRÜ”NÜ YAZDI

 

 

 

Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, ‘Kurum Kültürü’ konulu çalışmalarını kitaplaştırdı. Yılmaz’ın ‘Kurum Kültürü (Petkim Örneği)’ adını verdiği kitapta, kurumların işleyiş tarzını gösteren düzenleme ve faaliyetlerle ilgili akademik bilgilerin yanı sıra, Petkim’in kurumsal iletişim faaliyetlerinin kurum kültürünün oluşumuna etkileri anlatılıyor.

 

Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, 4 yıllık çalışmalarının ürünü olan ‘Kurum Kültürü’ konulu çalışmalarını kitap haline getirerek bastırdı. Kaymakam Yılmaz’ın ‘Kurum Kültürü (Petkim Örneği)’ adını verdiği 3 bin adet basılan kitabın içeriğinde, kurumların işleyiş tarzını gösteren düzenleme ve faaliyetlerle ilgili akademik bilgiler ile 1985 yılından itibaren Aliağa’da faaliyet gösteren, 2008 yılında özelleştirilen Petkim’in özelleştirme öncesi ve sonrasında kurumsal iletişim faaliyetlerinin kurum kültürünün oluşumuna etkileri yer alıyor.

“AKADEMİK ÇALIŞMALARIMI GÜNCELLEDİM”

Kitabın birinci baskısının yapılmasının ardından süreç hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, kurum kültürünün uzunca bir süredir merak saldığı bir konu olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Kurum kültürü, kurumsal başarı, kurum imajı, kurum misyonu ve vizyonu, içinde bulunduğu toplumla kurumların etkileşimi öteden beri dikkatimi çeken bir konuydu. Kamu yöneticisi olmamız hasebiyle sık sık karşılaştığımız konular. Bu kapsamda değerlendirebileceğimiz konularla karşılaşıyoruz sıklıkla. Dolayısıyla Bakanlığımızın dergileri ile bazı akademik dergilerde yazdığım yazılar da oluyordu. Bir birikimin sonucu olarak doktora eğitimim sırasında da bu çalışmayı yapmıştım. Son 6 aydır bunu güncelledim, şekillendirdim, kitap formatına dönüştürdüm. Esasen akademik bir çalışmaydı, kitap formatına dönüştürdüm ve kitap olarak basılması nasip oldu. 18 Eylül itibariyle de elime geçti.” dedi.

“KENDİ BİRİKİMLERİMİ DE HARMANLAMA İMKANI BULDUM”

Kitabın hem akademik bir nitelik taşıdığını, hem de kendisinin mesleki birikimlerini yansıttığını, basılmasında ticari bir amacın olmadığını söyleyen Yılmaz, “Çalışmaların içinde kendi birikimlerimi de harmanlama imkanı buldum. Kitap iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde; kurum, kürüm kültürü, kurumsal iletişim, genel anlamda kültürün ne manaya geldiğini, hangi unsurlardan oluştuğunu, içinde bulunan toplumla etkileşimini akademik bilgiler yer alıyor. Kültür zaman zaman toplumda yanlış ifade edilmekle birlikte toplumun yaşam tarzıdır. Doğumundan ölümüne kadar içinde bulunduğu toplumla paylaştığı değerler, normlar, örfler, adetler, mimari yapı, inançlar, dil, yani insanı ilgilendiren, toplumu ilgilendiren bütün unsurlar kültürün içine giriyor. Kültürün unsurlarını oluşturuyor. Dolayısıyla kurumların da kendine göre aynı toplumların yaşam tarzı gibi bir yaşam tarzı, işleyiş tarzı var. Bunlar da yine mesleğim itibariyle sıkça karşılaştığım hususlardı. Akademik bakışla da örtüşünce ortala böyle bir kitap çıktı.” diye konuştu.

“PETKİM’İN KURUMSAL İLETİŞİM VE KURUM KÜLTÜRÜ FAALİYETLERİNİ İNCELEDİM”

Kitabın ikinci bölümünün içeriği hakkında da bilgiler veren Kaymakam Yılmaz, “İkinci bölümde de esasen bir kurumu düşünüyordum. Bir belediyeyi düşünüyordum, dönüştürülen köy hizmetleri, özel idare gibi bir kurumu düşünüyordum ama kolay ulaşılabilir olması nedeniyle Petkim daha cazip geldi. Petkim’in kurumsal iletişim ve kurum kültürü faaliyetlerini inceleme imkanım oldu. Malzeme bulmak da kolay oldu. İkinci kısımda bu akademik bilgilerin Petkim’e uygulanması diyelim. Petkim’in 1985’te ilk üretime başladığı tarihten itibaren 2008 yılına kadarki kamu işletmesiyken sergilediği görüntü ile 2008’de özelleştirildikten sonra sergilediği görüntüyü hem ayrı ayrı, hem de karşılaştırmalı olarak inceledim. Dolayısıyla ortaya böyle bir şey çıktı. Bu bir başlangıçtır, bu alanda Petkim ile ilgili başka çalışmalar vardır ama belki kurum kültürü bazında bu bir ilktir. Bizden sonra bu konuda çalışma yapacaklara da bir kaynak ve yol haritası teşkil edecek bir çalışma oldu. Bu çalışmayı Petkim yöneticileri ile mutabakata vararak, onların bilgisi dahilinde, onların bilgi paylaşımları ile yaptım. Daha çok yazılı kaynakların taranması ve yerine göre Petkim’den emekli olanların ve Petkim’le bağlantılı olan kişilerin görüşlerini alarak oluşturduğum bir kitap oldu.” ifadelerini kullandı.

“ÜÇÜNCÜ BİR KİTAP HAZIRLIĞIM VAR”

Kaymakam Yılmaz, bu kitabın kendisi için de bir başlangıç olduğunu belirterek, “Daha önce halkla ilişkiler konusunda da yayınlanmış bir kitabım var. O da yeni oluşan bir kurumu inceliyordu. Akademik manada halkla ilişkiler disiplinini incelediğim gibi onun yanında da onu bir kuruma uygulamıştım. O kitabın ismi de ‘Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Halkla İlişkiler Faaliyetlerinin Mükemmel Halkla İlişkiler Değişkenleri Kapsamında İncelenmesi’ydi. Bu kitabı ajans kendi bastırmıştı. Kurum Kültürü (Petkim Örneği) benim ikinci kitabım oldu ama benim için daha kitap görünümlü oldu. Sırada da üçüncü bir kitap hazırlığım var. Malzemem hazır, onu şekillendiriyorum. O da benim tamamen mesleki tecrübelerimden oluşan, herhangi bir kurumla ilgili değil, genel bir kitap olacak.” dedi.

PETKİM’E TEŞEKKÜR

Bu tür yayınları görünce insanın kendinde daha fazla üretme cesareti bulduğunu söyleyen Kaymakam Yılmaz, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı “Akdeniz Üniversitesi’nden bir doçentimiz kitabı hazırlarken bana format konusunda yardımcı olmuştu. Ben ona da teşekkür ettim kitapta. Ayrıca Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov ve şirket yetkililerinden Halig Mustafayev’e de çalışmalarımda bana göstermiş oldukları kolaylık ve destekler için teşekkür ettim. Teşekkür edilecek çok fazla insan var ama onlara yüz yüze teşekkür ediyorum. Çok sayıda insanla görüşmüştüm. 18 Eylül itibariyle kitap elime geçmiş oldu. Bu çalışma benim için fikir bazında 4 yıllık bir çalışmanın ürünü. Akademik boyutu çok daha eski. Petkim boyutu da Aliağa’ya geldikten sonraki aşaması.”

 kaynak; http://www.aliagaekspres.com.tr (VOLKAN GÜNDÜZ) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Eski Giresun / Bulancak yeni İzmir Aliağa kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ilk kitabı yayınlandı bulancak haber giresun haber giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Başarı öyküsü haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi