Ortaokul öğrencilerine dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam eğitimi verildi


Bu haber 2015-02-24 20:53:01 eklenmiş ve 1191 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

Ortaokul öğrencilerine dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam eğitimi verildi

 

 

Halk Sağlığı Müdürlüğü, ilimiz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği “Dengeli Beslenme ve Sağlıklı Yaşam” konulu eğitim seminerlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

 

Proje kapsamında Çıtlakkale Ortaokulu öğrencilerine; Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanı  Diyetisyen Derya Tuna tarafından“Beslenme ve Sağlıklı Yaşam” konulu eğitim verildi.

 

Diyetisyen Derya Tuna, okul çağının; büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu, yaşam boyu sürebilecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu bir dönem olduğunu dile getirdi. Tuna: “Bu dönemde sağlıklı büyüme ve gelişmek için yeterli ve dengeli beslenme çok önemlidir. Özellikle derslerde daha verimli olabilmek için sabah kahvaltılarını düzenli yapmaya ve her sabah kahvaltıda mutlaka 1 yumurta ve 1 dilim peynir yemeye özen göstermeliyiz. Aynı zamanda gün içerisinde de öğünlerimizi atlamadan 3 ana 2 ara öğün yaparak büyüme ve gelişme için gerekli olan enerji ve besin öğelerini sağlayabilmeliyiz” dedi.

 

Eğitimler, önümüzdeki haflarda da devam edecek.

 

 

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi