Bulancak Belediye Başkanlığı gösterdi ki, imkânını zorlasa Bulancak sahilini boydan boya otopark yapacak. Mevcut işletmeye verdikleri yapılı ve yapılacak olan otoparkları birleştirse bu amacına zaten ulaştığını göreceksiniz.
Bulancak’ta artık insan ikinci planda düşünülmekte olup ilçe içine giren yabancı veya bölge insanının arabası ile ilçeden çıkamadığı bir ilçe halini almıştır. Böylesi plansız ve programsız bir trafik keşmekeşliği yaşanırken, yön trafik levhalarının olmadığı bir keşmekeşlikte bu otopark çalışması da neyin nesi dedirtti. Bulancak sahili adeta özel işletmeler sunulan ve ticari zihniyet düşüncesinde plan ve program yapılan hatta Bulancak Belediyesinin hakkını yemeyelim PEYZAJ yapılan bir kıyı sahiline sahip olduk. Bir tarafta özel işletmelere veya kişilere verilen pardon kiralanan kaldırımlar, kamu alanı olup özel kişilerin çevirdiği bura benim dediği yeşili toprağa gömen alanlar ve son olarak ta Oto galericilerin lüks araçları için çok acil olan kapalı otopark alanlarına kavuşacak olması. Ne acı ki, sosyal belediye olduğunu ama kamu alanlarını adeta ticarethaneye çeviren KRAL ÇIPLAK demeyen dedirtmeyen bu zihniyetin adı Belediye oluyorsa burada bir sıkıntı olduğunu düşünüyoruz.
bulancakhaber. net’in daha önceler, de birçok defa sahilde ki kaçak planlamaları ele aldığı ve hatta bu konuda tehditler alıp polise şifahen belirttiği konu Bulancak Belediyesi tarafından açıkça ihlal edilmektedir. Bu konuda Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nı göreve davet ediyoruz. Sadece onunla da kalmayarak T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı da göreve davet ediyoruz.
Bulancak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün de bu kapsamda adına Peyzaj çalışması dediği ve tabelasını koyarak bir çalışma başlatmıştır.
Peyzaj; Fransızca bir kelime olan '' Paysage'' kelimesinden meydana gelmiştir. Anlamı manzara, görünüm anlamına gelmektedir. İngilizce'de '' Landscape'' doğa, arazi anlamına gelen 'land' ve 'scape' takısı ile arazi düzenlemesi anlamına gelmektedir.
Bir diğer açıklaması ise
Peyzaj;
Doğa, planlama ve tasarım ögelerini sistemli bir şekilde analiz yapan peyzaj mimarlığı, sanat, bilim, mühendislik ve teknolojiyi bir araya getirerek alan.
1580 kapsamında belediyelerin “SOSYAL ALANDA SORUMLULUK VE YETKİLER” alanında belediyelerin yapacaklarını şöyle bir sıralayacak olursak eğer; Yetimhane yapmak. Yersiz yurtsuzlara iş bulmak bunlardan garip olup çalışamayacakları memleketlerine göndermek. Kimsesiz kadın ve çocukları korumak. Ucuz belediye meskenleri yapmak. Fakirler için yatı evleri yapmak ve idare etmek. Muhtacın için iane sandıkları tesis ve idare etmek. Özürlülerin ulaşım ile sosyal ve kültürel amaçlı hizmetlerden ücret almamak veya indirimli tarife uygulamak. Belediye’ye ait ve belediye tarafından işletilen veya kiraya verilen büfeler, otoparklar gibi işyerlerinin özürlüler tarafından işletilmesi konusunda kolaylık sağlamak. Halk için kütüphane ve okuma salonları açmak. Gençler için mahallin ihtiyacıyla mütenasip stadyumlar tesis etmek ve işletmek. Belediye tiyatrosu, sineması, halk müzeleri, hayvanat ve nebatad bahçeleri yapmak ve idame etmek ve yaptırıp işletmek. Genç ve yetişkin özürlüler için meslek ve beceri kazandırma kursları, iş eğitim merkezleri açmak. İş kuracak kadın ve gençlere yönelik rehberlik yapmak, makine ve ekipman desteği sağlamak v.s.
|