ALİAĞA KAYMAKAMLIĞINDAN GENEL EMİR


Bu haber 2017-08-27 06:33:35 eklenmiş ve 1771 kez görüntülenmiştir.

ALİAĞA KAYMAKAMLIĞINDAN GENEL EMİR

 

Konu: Çevre temizliği, genel güvenlik ve genel sağlık

Tarih:25.08.2017

Sayı:1473

    

-------------

 

        Aliağa, 91.026 yerleşik nüfuslu, Ege Bölgesi sahil şeridinde yer alan, İzmir - Çanakkale karayolunun ilçe içindeki kısmından günde ortalama 40.000 motorlu taşıtın geçtiği, Aliağa – İzmir arasındaki metro hattı ile günde ortalama 20.000 vatandaşın gelip gittiği ve yoğun göç alan, çok sayıda sanayi kuruluşu mevcut olan, her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilçemizdir.     

  

        Ülkemizin her ilinden gelerek Aliağa’ya yerleşen veya sanayi tesislerinde çalışarak geçimini sağlayan tüm Vatandaşlarımızın ve kurum-kuruluşların ilçemizin huzur ve güvenliğine katkı yapması ilçemizi daha da yaşanabilir bir kent haline getirecektir.

 

        Ancak, gerek Kaymakamlığımca yapılan denetim ve incelemelerde, gerekse vatandaşlardan gelen çok sayıda şikayette halkın yoğun olarak kullandığı sahil bandı, şehir içi cadde ve sokak kenarlarındaki kaldırımları bazı şahısların uzun süreyle işgal ederek araç içinde veya açıkta alkol aldıkları, gürültü yaptıkları; alkol şişelerini çoğu zaman kırarak, yol kenarlarını ve çevreyi kirletecek şekilde bu mekanlarda bıraktıkları; bu davranışların kişilerin huzur ve sükununu bozduğu, trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü, çevreyi kirlettiği, çevreye atılan cam kırıklarının orman yangınlarına sebep olduğu görülmektedir.

 

        5326 sayılı Kabahatler Kanunu gürültü (36.madde), işgal (38.madde) ve çevreyi kirletme (41.maddesi) davranışlarını kabahat olarak belirlemiş ve idari yaptırıma bağlamıştır. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu da kişilerin huzur ve sükununu bozucu davranışları suç saymış ve cezai yaptırıma bağlamıştır.

 

        İşgal, gürültü, rahatsız edici davranışları ve çevre kirliliğini önleyerek vatandaşların can ve mal güvenliği ile genel huzur ve sükunu, çevreyi, kamu güvenliğini, kamu düzenini ve genel sağlığı korumak amacıyla ilçemiz mülki sınırları içerisinde halkın yoğun olarak kullandığı Avcı Ramadan Parkı ile Plaj Kavşağı arasındaki sahil bandı başta olmak üzere kıyı şeridinde; kaldırımlar ve yol kenarlarında açıkta veya araç içinde alkol alınması ve bu esnada gürültü yapılarak diğer vatandaşların rahatsız edilmesi, boş alkol şişelerinin bu mekanlarda bırakılması, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66.maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesine istinaden yasaklanmıştır.

 

        Belirtilen yasağa uymayanlar hakkında, ilgili mevzuatında belirtilen Adli yaptırımlar saklı kalmak kaydıyla, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesine istinaden İdari Para Cezası uygulanacaktır.

 

                Kararın mutad vasıtalarla ilanını, Kaymakamlık ilan panosuna asılarak ve Kaymakamlık internet sitesinde de yayınlanarak vatandaşlara duyurulmasını, konunun Aliağa Belediye Başkanlığı, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığınca takibini;

 

        Bilgi ve gereğini arz ve rica ederim.

 

                            Dr.Bayram Yılmaz

                            Aliağa Kaymakamı 

 

DAĞITIM

---------------

Bilgi

--------

-İzmir Valiliği

-Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı

 

Gereği

-----------

-Aliağa Belediye Başkanlığı

-Aliağa Emniyet Müdürlüğü

 

-Aliağa Jandarma Komutanlığı

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi