Bulancak Sanat Tiyatrosu yine önde yine öncü

Tiyatro dünyası Samsun’da buluştu
Bu haber 2017-07-27 09:47:05 eklenmiş ve 1601 kez görüntülenmiştir.

Karadeniz Tiyatrolar Birliği (KATİB ) tarafından düzenlenen 5.Tiyatro Köyü Buluşması, 10 ilden gelen ve aralarında tiyatro dünyasının önemli isimleri olan tiyatrocuları bir araya getirdi.



Bulancak Sanat Tiyatrosu kurucularında ve yönetici olan aynı zamanda Karadeniz Tiyatrolar Birliği (KATİB ) Başkanı Bulancaklı Ömer Mustafa Yılmaz ile birlikte BST oyuncuları Samet Dervişoğlu, Irmak Kara ve Haldun Azak ta katıldılar. Karadeniz Bölgesi’nde 15 tiyatronun üye olduğu KATİB, 4 gün sürecek 5. Tiyatro Köyü Buluşması oldukça renkli ve heyecanlı geçtiği öğrenildi.  Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte; makyaj, oyunculuk, tiyatro sporu, diksiyon, kukla ve clown olmak üzere birçok atölye çalışması yapılıyor. Etkinliğe; Giresun, Samsun Ordu, Zonguldak, Amasya, Sinop, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir olmak üzere 10 ilden geniş bir katılım var. Etkinlikte; Tamer Levent, Hakan Yavaş, Kadri Özcan, Belgi Saygı, Erdoğan Eğmen, Emine Gül Civelek, Mehmet Çömez, gibi tiyatro dünyasının etkin isimleri de yer alıyor.




5. Tiyatro Köyü Buluşması’nda açıklamalarda bulunan KATİB Başkanı Ömer Mustafa Yılmaz şunları söyledi. Yılmaz, "Gelişmişliğin ölçütü lüks arabalar değildir. Tiyatroyu eğitim olarak görüyoruz. Okulda, evde eğitim gibi tiyatroyu da eğitimin temeli olarak görüyoruz. Tiyatro toplumun aynasıdır. Tiyatro, yaşamın içerisindeki insanın sahnelenmesidir. Toplumlar eğitim ve sanatla gelişirler. Eğer bir toplumda eğitim ve sanatta geriyseniz medeniyette de geri kalırsınız. En iyi yolları en iyi binaları yapabilirsiniz ama bunları kullanacak insanı, toplumu eğitemezseniz geri kalmışsınız demektir. Bu ülkede hala lüks arabaların camlarından çöp atılıyorsa, gelişmişlik göstergesi lüks araba değil o çöpün atılmamasıdır. Sorgulayan, sebep sonuç ilişkisini kurabilen insan gelişir. Tiyatro insanı düşünmeye sevk eder. Tiyatroya hevesle başladık nefesle devam ediyoruz. Yaradanın vermiş olduğu nefes devam ettiği sürece bu heves sürecektir. Burada tiyatroya gönül vermiş arkadaşlarımızla bir araya geldik. Gündüz eğitim akşam oyunlarımız oluyor. Tiyatromuzun gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Samsun bize güzel bir ev sahipliği yapıyor. Samsun Büyükşehir, Atakum ve İlkadım Belediyesi’ne de bize vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.



Öte yandan 5. Tiyatro Köyü Buluşması etkinliğinin Pazar günü yapılacak programlara sona ereceği açıklandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bulancak Sanat Tiyatrosu yine önde öncü Tiyatro dünyası Samsun buluştu Karadeniz Tiyatrolar Birliği ( KATİB ) Başkanı Bulancaklı Ömer Mustafa Yılmaz ile birlikte BST oyuncuları Samet Dervişoğlu Irmak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi