Biz kimiz ki hayvanların yaşam hakkını elinden alıyoruz.

Ha İstanbul, ha Bulancak…
Bu haber 2017-07-19 09:47:17 eklenmiş ve 1328 kez görüntülenmiştir.

“İstanbul'da toprak kalmadı. Yağmur asfalta, betona yağıyor. Toprağa dokunmadan sokakları, caddeleri, geçitleri dolduruyor. Temel sorun bu…”

 

(kaynak; facebook)

 

 

İşte tam da bu nokta da aklıma Bulancak Cadde ve Sokakları geldi. Öyle ya yeni asfalt makineleri geldi her taraf baskı beton ile kaplıyoruz.  Tüm bunları yaparken de çok büyük bir iş yapıyor muşuz gibi yayınlıyoruz kendi yayın organlarımız da ( Led ekran diyeyim). Ben bu işlerin uzmanı değilim fakat bu gün Karadeniz kıyılarının ekolojik dengesini bozan biz yöre halkı aynı şekilde şimdi de iç kısımları yaşam alanlarımız bozmaya devam ediyoruz. Dere yatakları kalmadı beton duvarlarla dere kıyılarını yok ettik. Adına hes mı dersiniz yoksa PES mı dersin bilemiyoruz. Ama bir gerçek var ki aynı şekilde İstanbul da yaşanan yağmur Bulancak’ta yaşanmaması içten bile değil. Yapılan çalışma sonucunda şehir içinde solucanların kuşların böceklerin yaşam alanlarına toprağına toprağımıza göz koydunuz. Sadece bununla da kalmayıp güçlü siyasetçinin, paranın kıyılarımızı satın aldığı ses çıkartmadığı talan ettiği her tarafı beton adı altında öldürüyorsunuz. Nefeslerini nefeslerimizi kesiyorsunuz. Toprağın hava almasını börtü Böcek’in yaşam alanlarını kendi ellerimizle yok ediyorsunuz. Adına da modern şehir diyorsunuz.  Adına turizm diyerek güçlünün yanında olan siz yetkililerin ses çıkartmadığı düzenin farkında olarak yağı veya bir parçası olduğunuzun farkına bile varmıyorsunuz. Öyle mi? sizler göz yumarak bizlerde ses çıkartmayarak kim oluyoruz ki bu kuşların, solucanların ve böceklerin yaşam hakkını elinden alıyoruz. Farkında mısınız artık Bulancak ilçesinde kuş sesi duyamıyoruz.  Valla balıkçılar olmasa martılarında geleceği yok ya ilçemize sağ olsunlar Balıkçı Aydın ve Mustafa abimiz, onlarda olmasa martıları da duyamayacağız ilçemizde.

 

 

Bulancak ilçesinde baskı beton yol ve alanlara yapılmadan insanların çıplak ayakla toprağa cime basacağı alanlara göz koyan yetkililer. Size sesleniyoruz. Toprağın üstünde yaşayan tüm canlıların nefes alacağı yaşam alanlarına elinizi uzatmayın. Su sesi, kuş sesi yeşilliklerle kucaklaşsın ki börtü böcek ve biz insanlar nefes alalım. 

 

ETİKETLER : Biz kimiz ki buhayvan böceklerin yaşam hakkını elinden alıyoruz Ha İstanbul ha Bulancak bulancak haber giresun haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi