Sunay Akın ‘Kafa’da ‘İntihal’ mi yaptı?


Bu haber 2017-06-13 11:45:50 eklenmiş ve 3138 kez görüntülenmiştir.

 

Sitemizin yazarlarından Ulaş Karakaya’nın Temmuz 2013 yılında Serenti Dergisi’nde yayınladığı ”Dondurmacı” isimli öyküsü ”Kafa” isimli derginin 2017 Haziran sayısında Sunay Akın imzasıyla yayınlandı.

Yazarımız Ulaş Karakaya‘nın kurgusal öyküsü ‘Dondurmacı’nın, ”Kafa” isimli derginin 2017 Haziran sayısında Sunay Akın imzasıyla yayınlanması intihal tartışmalarını beraberinde getirdi.

Ulaş Karakaya’nın ”Serenti’ dergisinde Temmuz 2013 yılında yayınlanmış yazısı

Ulaş Karakaya bu konu ile ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

Ulaş Karakaya’nın ”Serenti’ dergisinde Temmuz 2013 yılında yayınlanmış yazısının devamı…

‘Keşke bu şekilde bir karşılaşma olmasaydı. Nereden buluyor acaba bu güzel öyküleri diye düşünürken şimdi büyük bir soru işaretiyle karşı karşıyayım.

Bundan 5 sene önce ”Dondurmacı” isimli oldukça dramatik bir öykü yazdım. Facebook sayfamda yayınladım. Bu yazıyı okuyanlar içinde mutlaka yazıyı hatırlayanlar olacaktır.
Çok ilgi gören kurgusal bir hikayeydi. Önceleri amatör bir kaleci olan Fevzi Serban‘ın yaptığı mesleği öğrenmem ve bunun üzerine biraz da bir öykücünün hayal gücünü katarak oluşturduğum bu hikayeyi Temmuz 2013 yılında matbua olarak bana ait olan Serenti Dergisi‘nde tekrar yayınladım.

Aradan dört sene geçti. ”Kafa” isimli derginin 2017 Haziran sayısında özenerek ve severek kurguladığım öykümü gördüm. Ancak bir gariplik vardı. Öykünün üzeride bulunan yazar kısmında Sunay Akın ismi vardı. Büyük yazarlar demek böyle yapıyor !

Sunay Akın benim kurguladığım öyküyü aynı şekilde almış ve kendine aitmiş gibi yayınlamıştı. Yazının sağına,soluna, altına üstüne baktım. Ulaş Karakaya’nın Dondurmacı öyküsünden alınmıştır diye bir dipnot bulma çabası nafileydi….

Sunay Akın, ulusal çapta bir öykücüdür. Ama bu yaptığı onu haklı çıkarmaz. Duvara toslamıştır. Öykünün içinde geçen ve Metin Oktay ile ilgili anlattıklarım, Sunay Akın’ın kopya kağıdıyla kendi üzerine geçirdikleri hepsi Anadolu’dan bir öykücünün hayal gücüdür. Benim öyküleştirmemdir. Sunay Akın’ın yaptığı açıkça intihaldir…

Sonuçta Sunay Akın büyük bir öykücü olarak hayal gücünün ne demek olduğunu benden daha iyi bilir. Emeğin en yüce değer olduğunu benden daha iyi anlatacaktır. Tüm görüşme ve nezaketen yanıt alma çabalarım sonuçsuz kalmıştır. Bundan sonra gerekli girişimlerde bulunacağımı belirtir saygılar sunarım…

”Ay Hırsızı” keşke sadece güzel bir öykü kitabı ismi olarak kalsaymış…’

SUNAY AKIN’IN KAFA DERGİSİNDEKİ YAZISI:

ULAŞ KARAKAYA’NIN YAZISININ DEVAMI TAM BOY:

ETİKETLER : Sunay Akın Kafa İntihal mi yaptı ? ulaş karakaya bulancak haber giresun haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi