Ses çıkarmayanlar da bir o kadar sorumludur.

Belediye aracını asıl görevini de yapmaya davet ediyoruz.
Bu haber 2017-05-28 19:51:23 eklenmiş ve 1981 kez görüntülenmiştir.

Bulancak Belediye Başkanlığının zarar ediyoruz dediği ve kaldırdığı Bulancak/ Giresun dolmuş aracı cenazede kamu hizmeti verirken görüldü. Öte yandan dolmuşu kaldıran Belediye Başkanlığının engellinin seyahat özgürlüğünü geri vermeye davet ediyoruz. 

 

 

Bulancak Belediye Başkanlığının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın genelgesini yok sayarak engellileri ücretsiz taşıyan ve Bulancak/Giresun dolmuş hattı olarak alınan iki Mercedes marka aracının bir tanesi hafta sonu cenaze de görüldü. Bulancak Giresun Dolmuş aracı Engellilerden, 65 yaş üstündeki yaşlılardan,  şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulü olarak ücretsiz seyahat hakkından yani para vermeden yararlanacakları yasayı yok saydıkları gibi mevcut var olan dolmuş hattını zarar ediyor diye kaldırması en çok engellileri zorda bıraktı. Fakat araç hattan kaldırıldığı halde Bulancak Giresun Kooperatifinin bu hat için belediyeye kira ödemesi zarar nasıl ettirıyor dedirtti. Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın açıklama yaparak kaldırdığı araç cenaze yakınlarını ve katılanları kamu hizmeti verme adına taşımasını diğer taraftan takdir ediyoruz. Fakat asıl görevi olan ve engellilerin seyahat özgürlüğünü elinden almasını doğru bulmuyoruz. Bulancak Belediyesi'nin Giresun Bulancak dolmuş hattını tekrar yerine getirmesini engelliler başta olmak üzere yasadan faydalananların mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Bu konuda Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge’yi göreve davet ediyoruz. Yasanın uygulanmadığı yok sayıldığı bir OHAL’de "Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usül ve Esaslar" hakkındaki yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanan yasayı Bulancak Belediye Başkanlığı’nın yok saydığı açıkça görülmektedir.  Yönetmeliğe göre, işletmecilere belediyeler aracılığıyla, 4736 sayılı Kanun kapsamında sayılan kişileri toplu taşıma hizmetinden herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeyerek ücretsiz yararlandırmaları istenilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kararını yok sayan Bulancak Belediye Başkanlığı olarak zarar ediyor diye açıklama yaparak en başta engellilerin faydalandığı ve daha da önemlisi engellilerin seyahat özgürlüğünü elinden alarak dolmuş hattını kaldırılmasına ses çıkarmayanlarda bir o kadar suçlu olduğunu yasayı tanımadığını belirtmek isteriz.

 

 

bulancakhaber.net olarak  O’hal’de Giresun Valisi Hasan Karahan’ı da göreve davet ediyoruz.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Kaymakam Niyazi Ulugölge Recep Yakar bulancakhaber.net olarak O’hal’de Giresun Valisi Hasan Karahan göreve davet ediyoruz Belediyenin aracı başka kamu hizmeti verirken görüldü Asıl görevini de yapmaya
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi