Büşra Oturak, Anne Sevil Baba Emin ve kardeş Boran Oturak’a onur ve gururu bir arada yaşattı.

Bir otobüs dolusu ODTÜ öğrencisi ve mezunlarını Bulancak “Huzur Cafe” de mola verdi.
Bu haber 2017-05-22 00:16:30 eklenmiş ve 3420 kez görüntülenmiştir.

İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği bursiyerlerinin oluşturduğu  “KÖPRÜ” adını verdiği grup toplumsal duyarlılık Projesi olarak her sene 2 köy okuluna kütüphane kurmak üzere Bulancak’a geldi. ODTÜ’lü öğrencilerin arasında Bulancaklı Büşra Oturak’ın ailesinin işlettiği Bulancak “Huzur Cafe” de mola verdiler.    

 

 

İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği’nin her sene de yapılan duyuru sonucunda Türkiye’nin birçok bölgelerinden başvuruların olduğu bunların arasından Giresun Bulancak Aydındere İlkokulu ile Elmalı İlkokulu’nun kütüphanelerinin bu yıl ki proje içinde oldukları öğrenildi. Toplam 5000 kitap bu kütüphaneleri yerleştirildiği öğrenilirken okulun çocukları ile etkinlik yapıldığı ve çocukların unutamayacağı bir gün geçirildiği öğrenildi. Proje kapsamında öğrencilere origami, müzik, boyama ve açık hava oyunları yapılarak etkinlik adeta şölene döndüğü görüldü. İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği yöneticilerinden ve aynı zamanda ODTÜ mezunları Nilüfer Ağırdır, Türkü Karan, Özcan Erten, Mehmet Ali Acartürk ve Murat Argon’nun katıldığı toplumsal duyarlılık projesi bursiyerleri ile çalışmaların yapıldığı görüldü. ODTÜ öğrencilerinin Gizem Yolcu ve İbrahim Kışla’nın koordinasyonun da yapılan Bulancak Aydındere İlkokulu Kütüphanesi çalışmasına ODTÜ’lü öğrencilerin her zaman maddi ve manevi yanında olan Behçet Mutlubaş’ın yeni doğan oğlu Doruk Mutlubaş isminin verildiği öğrenildi. Diğer taraftan Bulancak Elmalı İlkokulu Kütüphane çalışmasına ise Ankara da bombalı terör saldırısında ODTÜ’lü öğrencilerin isimleri Ozan Can Akkuş ve Berkay Baş’ın isimlerinin verildiği öğrenildi.

 

Böylesi bir çalışmaya Bulancak’a gelen ODTÜ’lü öğrenciler arasında Bulancaklı bir öğrencilerinin olması nedeniyle Bulancak Öğretmen Evi’nde konaklayan ODTÜ’lü öğrenciler Bulancaklı Büşra Oturak’ın annesine ve babasına unutamayacakları bir sürpriz yaptılar.  Ailecek işletmeciliği yaptıkları Huzur Cafe önünde bir anda ODTÜ otobüsünü gören anne Sevil ve babası Emin ve erkek kardeş Boran Oturak gözlerine inanamadılar. İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği’nin oluşturduğu  “KÖPRÜ” grubu toplumsal duyarlılık Projesi kapsamında Bulancak’ta köy belirlemiş ve bu vesile ile de okul arkadaşlarının ailesini ziyaret etmişlerdi. 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Büşra Oturak Anne Sevil Baba Emin ve kardeş Boran onur gururu bir arada yaşattı Bir otobüs dolusu ODTÜ öğrencisi mezunlarını Bulancak “Huzur Cafe” mola verdi bulancak haber giresun haber bulancak g
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi