Dünya Veteriner Hekimler Günü (29 Nisan 2017) basın açıklaması


Bu haber 2017-04-28 19:40:15 eklenmiş ve 1453 kez görüntülenmiştir.

Bu Yıl Dünya Veteriner Hekimler Günü 29 Nisan 2017 tarihinde kutlanacaktır. Dünya Veteriner Hekimler Birliği (WVA) ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE)  her Nisan ayının son Cumartesi gününü Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak birlikte organize etmektedir.


Veteriner Hekimler, hayvan sağlığı ve refahı, hayvansal ürünlerin üretilmesi, gıda güvenliği, halk sağlığı konularında mesai mefhumu gözetmeksizin, sabırla ve titizlikle hareket eden bir meslek kuruluşu üyeleridir. Veteriner Hekimler 200'den fazla hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkla mücadele ederek salgın hastalıkların önüne geçmeye çalışan insanlardır. Sağlıklı hayvan sağlıklı gıda, sağlıklı gıda sağlıklı insan, sağlıklı insan ise sağlıklı toplum demektir.

 

2017 yılı Dünya Veteriner Hekimler Günü konusu "Antimikrobiyel Direnç Farkındalıktan Aksiyona" olarak belirlenmiştir. Veteriner Hekimler antimikrobiyel dirençle mücadelede çok önemli görevler üstlenmektedir. Bu görevler arasında antibiyotik kullanımının düzenlenmesi ve denetlenmesi, çiftçi ve hayvan yetiştiricilerine profesyonel tavsiyelerde bulunması ve insan sağlığı sektörüyle iş birliğinde bulunması sayılabilir. Hayvan hastalıklarının kontrolündeki gelişmelerin devam ettirilebilmesi ve hayvan refahının iyileştirilmesi için, veteriner hekimler sorumlu ve bilinçli antimikrobiyel kullanımına gayret etmelidir. 

Tüm meslektaşlarımızı ve ilgili sektörleri antimikrobiyel direnç ile savaşmaya, bu konuda farkındalık yaratmaya davet ediyor ve bu vesileyle tüm veteriner hekimlerin Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutluyorum.

 

Giresun Veteriner Hekimleri Odası

Yönetim Kurulu Adına

Hüseyin ÖZKAYA

Oda Başkanı

 

ETİKETLER : Dünya Veteriner Hekimler Günü 29 Nisan 2017 basın açıklaması bulancak haber giresun haber bulancak giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi