Bulancak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda koltuklar boş kaldı.

Program yapıldı, koltuklar devredildi de biz mi görmedik?
Bu haber 2017-04-21 22:19:51 eklenmiş ve 1494 kez görüntülenmiştir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk çocuklarının bütün zorlukları aşabilecek kabiliyette olduğuna inanmış, bağımsızlığın ve millet iradesinin en üst seviyeye çıktığı kurum olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü Türk çocuklarına armağan etmiştir. Geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara olan güvenini her fırsatta dile getirmiş, 1922 yılında Bursa ilini ziyaretleri sırasında kendisini karşılayan, çocuklara şöyle seslenmiştir; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”

 

23 Nisan 1924’te, 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar veren Atatürk, 23 Nisan 1929’da bu bayramı çocuklara armağan ederek, dünyada bir eşi ve benzeri daha bulunmayan eşsiz bir davranış örneği sergilemiştir.

 

Kaynak; http://www.ataturkdevrimleri.com

 

 

 

Tüm yurt genelinde olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeniyle Giresun Valiliği, Giresun Belediye Başkanlığı  ve ilçeler koltuklarını miniklere devretti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeniyle, Giresun Eylül İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Begüm Demirelli, Vali koltuğuna oturarak Valimiz Hasan Karahan’dan sembolik olarak görevini devraldı. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’da koltuğuna Giresun Abacıbükü İlkokulu 3-C sınıfı öğrencisi Furkan Taparcı’ya ve en yakın ilçemiz Piraziz ise Ömer Hekim İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Zeynep Ahsen Özdemir Kaymakam koltuğuna oturarak Kaymakamımız Hamit Genç’ten sembolik olarak görevi devraldığı sitelerinde yayınladılar.

 

 

 

Yurt genelinde yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı öncesinde bulundukları makamları o gün temsili olarak devralan çocuklar Bulancak’ta koltuklarda görülemedi. Tüm yurt genelinde sosyal medya ortamında koltukları çocuklara devreden yöneticiler kendi sitelerinde görüntülerini yayınladıkları ve haber yaptıkları görüldü. Bulancak’ta kurum sitelerinde bu görüntüleri göremedik. Bulancak’ta ki programın akışını bilemediğimiz ve haberdar edilmediğimiz için her birinin basın yayın organı olan sitelerinde haber almaya çalıştık. Fakat sitelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile ilgili olarak bilgi ve fotoğraf göremedik. Bize de bu sefer Bulancak’ta koltuklar çocuklara devredilmedi haberi çıktı.

 

 

 

Öte yandan Bulancak ta ki kurumlar içinde sadece 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları kapsamında Bulancak Gazi Ortaokulu ve Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şenel Bulut´u ziyaret ettiği haberini sitelerinde yayınladı. Fakat burada ki buluşma da Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut´un da koltuğunu çocuklara devretmemesi dikkatlerimizden kaçmadı.  Keşke o ziyerette sembolik olarak çocuklardan biri koltuğa otursaydı. Bulancak genelinde kurumların sitelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile ilgili hiçbir haber olmaması ve paylaşmaması bizleri çok şaşırttı.

 

 

 

TRT Bulancak İlçe Temsilcisi ve bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar ilçe programını bilmediğini ve bu nedenle kurumları takip ettiği sitelerinde ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları ile ilgili olarak bir açıklama yapılmaması bu sefer haber olarak değerlendirdik. Yaşar, güncel olan ve yurt genelinde kutlanan bayramın koltuk devretme programına çağrılmasak ta en azından kurumların sitelerinde yayınlanan bu durumu paylaşmak istediğini söyledi. Yaşar, haber yapmak adına araştırdığını fakat sözde Basın organı olan kurumların Pazar gününe denk gelen dünya da eşi benzeri olmayan ve tek çocuk bayramı olarak kutlanan günün son mesai saatlerinde Bulancak'da İlçe Kaymakamımız Niyazi Ulugölge ve Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın koltuğunu devrettiği görüntüyü biz görmedik dedi.  

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bulancak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda koltuklar boş kaldı Program yapıldı koltuklar devredildi de biz mi görmedik ? bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi