Bir ders ancak bu kadar eğitici ve eğlenceli olur dedirttiler.

5/H sınıfı öğrencileri eğlenerek öğrendiler ve öğrettiler…
Bu haber 2017-04-12 19:29:51 eklenmiş ve 1845 kez görüntülenmiştir.

Giresun Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri Türkçe dersinde Nasreddin Hoca fıkralarını tiyatrolaştırarak gösterime sundular.

 

 

 

Giresun Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 5/H Sınıfı öğrencileri ve Türkçe öğretmeni S. Ayşe Nur Sarıgül Nasreddin Hoca tiyatrosuyla eğlenceli bir ders olarak işlediler. Daha sonra bu tiyatrosal çalışmayı okulun diğer öğrencilerine ve kendi sınıf velilerine özel bir gösterim yaptılar. Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 5/H Sınıfı öğrencileri ve Türkçe öğretmeni S. Ayşe Nur Sarıgül organize ettiği ders adeta sosyal ve kültürel bir çalışma dersi olarak karşımıza çıktı.  Öğrencilerin dersi oynayarak ve yaşayarak öğrenmeleri büyük beğeni ile izlendi. Öğrenciler kimi zaman doğuran kazana güldüler; kimi zaman bindiği dalı kestiler; işlerine gelmeyince de ipe un serdiler. Kısacası; öğrenciler hem eğlendiler hem öğrendiler. Fıkralarınla yaşatıyoruz seni Nasreddin Hoca dediler.  Programa Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Mini Yıldızlar anasınıfı öğrencileri de Şeker Hacıvelioğlu eşliğinde Nasrettin Hoca’yı tanıma ve izlemek için salonda yerlerini aldıkları görüldü.

 

 

Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkçe öğretmeni S. Ayşe Nur Sarıgül etkinlikte ki amaçlarını bulancakhaber.net’e şöyle anlattı. “Nasreddin Hoca” fıkralarının dramatize edilerek öğrencilere tiyatro sevgisi aşılamak, tiyatro yeteneklerini geliştirmek, yeteneklerini sergileme imkanı vermek ve özgüven kazandırmaktır. Farklı bir açıdan bakarsak Nasreddin Hoca´ya ilgiyi artırmak ve sevgisi ile birlikte fıkraların bizi eğlendirerek verdiği derslere dikkati çekmektir. Bu fıkralar Türk’ ün ince ve keskin zekâsının en güzel örneğidir. Nasrettin Hoca Fıkralarında bizi biz yapan güzelliklere rastlamaktayız. Akşehir’in, Türkiye’nin dünyaya mal olmuş bilge mizah figürü Nasreddin Hoca’sını saygıyla anıyoruz” dedi. Türkçe Öğretmeni bu program için 2 hafta emek verdiklerini kendilerine ders konusu olarak Nasreddin Hoca ile ilgili bir parça işleneceğini ve öğrencilerinin Nasreddin Hoca fıkralarını canlandırmalarını istediğini belirtmişti. Bu program sayesinde sahne ve seyirci karşısına çıkan öğrencilerin özgüveni dikkatlerimizden kaçmadı.

 

 

Daha sonra tüm oyuncular ve sınıf öğrencileri programa katılan velilerle hep birlikte fotoğraf çektirdiler. 5/H sınıfı öğrencileri ve Türkçe Öğretmeninin yaptığı programa okul Müdür Yardımcısı Musa Fikret Dombaycı’da mutlu ettiği ve öğrencileri oldukça başarılı bulduğunu belirterek bir ders ancak bu kadar öğrencilerin katılımcı ve eğlenerek eğitimine eğitim yapılabileceğini gösterdiği görüldü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

ETİKETLER : Bir ders ancak bu kadar eğitici ve eğlenceli olur dedirttiler . 5/H sınıfı öğrencileri eğlenerek öğrendiler öğrettiler bulancak haber giresun haber mehmet akif ersoy orta okulu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi