Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Giresun’da işgücü piyasası araştırmasında

Bulancak DER-KAR İNŞAAT. MALZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.' de bilgilendirme yapıldı.
Bu haber 2017-04-08 18:49:05 eklenmiş ve 1690 kez görüntülenmiştir.

Giresun İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı’nın Koordinatörlüğü’nde Giresun genelinde işgücü piyasası araştırması bilgilendirme ve yönlendirme çalışması yapıldığı öğrenildi.

 

Bilindiği üzere, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu ve Kurumumuz 2013-2017 Stratejik Planı gereği yerel düzeyde yılda en az bir defa işgücü piyasası araştırması gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, 2017 yılı İşgücü Piyasa Araştırması’nın (İPA) alan çalışması İl Müdürlüğümüzce 3 Nisan–5 Mayıs 2017 tarihleri arasında 20 ve üzerinde personel çalıştıran yaklaşık 400 işyerine yönelik olarak gerçekleştirilecektir. İşgücü Piyasa Araştırmasının, Kurumumuzca sunulan birçok hizmete girdi sağlayacağı düşünülmektedir. Çalışma kapsamında yapılan işyeri ziyaretleri ile hem Kurum hizmetleri tanıtılacak hem de tespit edilen açık işler Kuruma kazandırılmaya çalışılacaktır. Ayrıca, araştırma kapsamında tespit edilen açık iş, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin verilerin Yıllık İşgücü Eğitim Planı hazırlanırken, ilgili yönetmelikler gereği dikkate alınacaktır. 4904 sayılı İŞKUR kanunu gereğince Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, illerinin işgücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemini oluşturmak ve gelecek istihdam ve eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla işgücü piyasası araştırmaları yapmakla yükümlüdür. Bu yükümlülük gereğince Ülkemiz genelinde olduğu gibi Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün düzenlediği araştırma ile işgücü piyasasında mevcut ve gelecek dönemde meydana gelmesi beklenen mesleki değişim ve gelişmeler izlenebilecek, işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu meslek ve beceriler tespit edilecektir. Araştırma sadece istatistiki amaçlarla yapılmakta olup, derlenecek bilgiler Giresun. Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nce işgücü piyasası taleplerinin belirlenmesinde kullanılacak ve işverenlerimize daha iyi hizmet sunmamızda bize yol gösterecektir. İşveren taleplerini doğru olarak tespit edilebilmesi için işverenlerimizin işbirliğine ihtiyaç duymaktayız. Bu amaçla işyerleriniz tarafından doldurulması yasal zorunluluk arz eden bilgi formlarının doldurtulması amacıyla personelimiz ziyaretlerini sürdüreceklerdir.

 

 

İşte tam bu kapsamda Giresun İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı’nın Koordinatörlüğü’nde Bulancak DER-KAR İNŞAAT. MALZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.' de Giresun İş Kur görevlileri DER-KAR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dereli ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihan Dereli’yi iş yerinde ziyaret ederek bilgilendirme ve yönlendirme yaptıkları bulancakhaber.net objektiflerine böyle yansıdı.

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü cihan mehmet dereli Giresun gücü piyasası araştırmasında Bulancak DER-KAR İNŞAAT. MALZ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. bilgilendirme yapıldı bulancak haber giresun haber must
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi