18 Mart Çanakkale zaferinin 102. Yıldönümü

“ya şehit ol, ya gazi” demek suretiyle vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır.
Bu haber 2017-03-18 22:08:13 eklenmiş ve 1467 kez görüntülenmiştir.

18 Mart Çanakkale Şehitleri anma programa tüm yurtta olduğu gibi Bulancak’ta da gerçekleşti.

 

 

18 Mart Çanakkale zaferinin 102. Yıldönümü Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında Bulancak’ta iki, farklı etkinlik gerçekleşti. İlk olarak Bulancak Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk büstü önündeki tören alanında, resmi çelenk koyma töreni ile gerçekleşirken, tören sonrasında ise Bulancak 75 Yıl Halk Kütüphanesi Tiyatro Salonu’nda Bulancak Kaptan Ahmet Fatoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilçe anma programı gerçekleştirdi.

 

 

İlk programa Cumhuriyet Meydanı’nda ki Atatürk büstüne Çelenk koyma töreni, bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bulancak İlçe Kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin de ilçemizde ki ilk programı olan çelenk takdimi yaptığı törene, Özel Harekat Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Sedat Öz, Bulancak Başsavcı Olcay Aksoy,  Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem askeri ve mülki erkan, Bulancak Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile ilçenin farklı siyasi parti yöneticileri katıldı. İlçe protokolünün yanı sıra çok sayıda eğitimci ile öğrenciler katıldı.

 

 

 

18 Mart Çanakkale zaferinin 102. Yıldönümü Çanakkale Şehitlerini Anma Programında günün anlam ve öneminin yapıldığı konuşmayı Bulancak Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı personeli Jandarma Teğmen Fatih Yıldırım kürsüye davet edilerek bir konuşma yaptı. Jandarma Teğmen Fatih Yıldırım, “Bugün,  Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünü kutlamanın ve Mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Tarihimizdeki her savaşın her muharebenin ayrı bir önemi ve bizim için manevi bir değeri vardır. Fakat hepimiz tarafından görülebileceği üzere Çanakkale Savaşları başlangıcı gelişimi ve sonuçları ile dünyada mevcut başka milletler tarafından bile unutulamayan muharebe özelliği göstermiştir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan cepheye gönderdiği oğluna “ya şehit ol, ya gazi” demek suretiyle vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle tanıyor anıyor şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

 

 

Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanan program sonrası Bulancak 75 Yıl Halk Kütüphanesi Tiyatro Salonu’nda Bulancak Kaptan Ahmet Fatoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilçe anma programına katıldılar. Salon girişinde Çanakkale'de şehit düşmüş askerlerimizin üniforması ile davetlileri karşılayan öğrenciler ve salonda gösterilen program bir hayli ilgi ve beğeniyle izlendiği görüldü. Meydan da ve salonda bulancakhaber.net’ın takip ettiği programda  objektiflerine böylesi neşeli ve duygulu anlar yansıdı. Cumhuriyet Meydanın da Barbaros İlkokulu 4/D sınıfı öğrencilerinden Kağan Kırbaş ile Bensu Naz Erbaş askerlerimiz ile hatıra fotoğrafları çektirdikleri dikkatlerimizden kaçmadı. Programı hazırlayan Bulancak Kaptan Ahmet Fatoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri 18 Mart Çanakkale zaferi ve Çanakkale şehitlerini anma" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Programda İlçe Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve beraberindekiler öğrencilere belgelerini verdi. Programı hazırlayan Kaptan Ahmet Fatoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencilerinin okudukları şiirler, türküler, video gösterimleri ve devamında koro halinde okunan Çanakkale Oratoryosu ile program sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : 18 Mart Çanakkale zaferinin 102. Yıl dönümü “ya şehit ol ya gazi” kaymakam niyazi ulugölge saadet öz jandarma harekat özel tabur komutanlığı belediye başkan yardımcısı bahtiyar hüsem
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi