80 kişi çalıştırıyor ama Ballıca’daki Marketinin önünü süpürmek onun işi…

Haşim Azder, “Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez”
Bu haber 2017-03-13 00:23:01 eklenmiş ve 8474 kez görüntülenmiştir.

Atatürk'ün çok önemli sözlerinden biri olan "Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez" tam da Bulancak Haşim Halk Pazarı Kurucusu Haşim Azder’i anlatıyor.

 

 

1935’de babası Rahmetli Bakırcı Süleyman Azder ile birlikte uzun yıllar babasına yardımcı olmuş ve babasının kapısının önünü günün ilk ışıklarında süpürdüğünü öğrendik. 1980 yıllında ise ilk iş olarak pazarcılığa başlamış olan Haşim Azder her gün babasının iş yerinde olduğu gibi Pazar yerindeki iş yerinin çevresini süpürerek güne ve işe başladığını bulancakhaber.net’e anlattı. 1980 yılında pazarcı olarak iş hayatına atılan Haşim Azder 1993’de ise kendisini bu günlere taşıyan Pazar esnaflığını bir kenara bırakarak ilk bakkal dükkanını açtı. Azder sabahları babasının iş yerinin kapısını heyecanla süpürdüğü günleri hiç unutmadığını ve aynı şekilde kendi bakkal dükkanının önünü de aynı heyecanla süpürdüğü bugün 2017’de bulancakhaber.net’in objektiflerine bir kez daha yansıdı.

 

 

Bulancak Merkez İhsaniye Mahallesi’nde ve Ballıca Mahallesi’nde olmak üzere 2 tane büyük marketi bulunan, bacasız sanayi olarak nitelendirilen Haşim Azder’in Marketlerinde 80 kişinin çalıştığını belirtmiştik. 1993’de ilk bakkal dükkanını açan Azder şimdilerde Bulancak ve bölgemizde tanınan iş veren kişiliği ile tanınan saygı değer sevilen güleç yüzüyle halen süpürgesini elinden bırakmayan işinin bazen tezgahtarı bazen de kapısını süpüren en büyük patron olduğunu gösterdi. Babasının iş yerinin önünü süpürerek iş hayatına başlayan Haşim Azder o günlerden bu yana halen süpürgeyi ve rahmetli babası bakırcı Süleyman Azder’in dirhemlerini elinden hiç bırakmıyor. Hafta sonu YGS sınavı için erken saatlerde Ballıca da bulunduğumuz günün ilk saatlerinde 80 kişi çalıştıran Haşim Azder’in marketinin önünü adeta kendinden geçerek süpürdüğünü gördük ve bu güzel haberi ortaya çıkarttık.    

 

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, Haşim Azder’i markette işi bittikten sonra görüşerek enerjisinin bitmemesini ve bölgemizde iş istihdamı sağladığı için kendisine teşekkür etti. 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Haşim Azder Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez 80 kişi çalıştırıyor ama Ballıca’daki Marketinin önünü süpürmek onun işi haşim azder bulancak haber giresun haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi