İki Belediye Başkanının aynı engelliye bakış acısı

Biri seyahat özgürlüğünü elinden aldı, bir diğeri ise sevgisini dergisine kapak yaptı.
Bu haber 2017-03-07 00:28:41 eklenmiş ve 2656 kez görüntülenmiştir.

İki belediye başkanının aynı engelli ile olan ilişkisi dikkatlerimizden kaçmadı. 

 

Bulancak’ta geçen aylar içinde yaşanan engelli baba ve oğlunun yaşadığı saygısızlık kamu hizmeti veren resmi plakalı araca sivil şoför tarafından alınmaması, bindirilmemesi gündem olmuş fakat tüm bunlara rağmen Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın engelli baba ve oğula sahip çıkacağı yerde aracı hattan kaldırması şaşırtmıştı. Tüm bunlar olurken o dönemde Giresun da ve Bulancak’ta bulunan Engelli Derneklerinin yaşananlara ses çıkarmaması tepki göstermemesine anlam verilememişti. Oysa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 81 İl’e gönderilen engellilerin ücretsiz seyahat özgürlüğü yasasını bırakın uygulanmasını bölge halkıda bununla birlikte mağdur edilmişti.

 

 

Bulancak Belediye Başkanlığının Kamu hizmeti veren resmi siyah plakalı Belediye aracını kullanan sivil şoför tarafından araca engelli baba ve oğlunu alması halen ilçemizde konuşuluyor. Hak arayan engelli baba ve oğula Bulancak ve Giresun da ki Engelli Derneklerinin de tepki göstermemesi ve Bulancak Belediye Başkanlığı’nın sahip çıkmadığı gibi Belediye aracını zarar ediyor diye tüm engellilerin yararlandığı kamu hizmeti veren resmi plakalı Belediye aracını tüm engellilere cezalandırılırcasına kaldırtması sadece baba ve oğulda büyük üzüntü yaşatmıştır.  

 

 

Bu konu hakkında onca yazılan haberlere sadece bir yerel gazetede Belediye aracını iptal ettik diyen Belediye Başkanı Recep Yakar, araç sürücüsünü cezalandıracağına bölgemizde ki engellileri, gazi ve 65 yaş üstü yasadan yararlanan vatandaşların adeta seyahat özgürlüğünü elinden alması bu nasıl bir adalet dedirtmiştir. Öte yandan edinilen bilgiye göre Belediye Başkanlığının bu konuda araç zarar ediyor sözleri arasında şu anda Giresun Bulancak dolmuş hattı araçlarının sözde zarar eden Belediye aracına istinaden Bulancak Belediye’sine ye araç başına bir miktar para verdiği sözleri ise akılları karıştırmıştır.  Bulancak Giresun güzergâhında çalışan her araç Belediye Başkanlığına resmi araç halen varmış gibi para kesildiği şoförlerin kendi aralarında konuştukları ve bundan içten içe rahatsız olduklarını dile getirmişlerdir.  

 

 

Öte yandan tüm bu olumsuzluklar yaşanırken Bulancak Belediye resmi aracını kullanan ve Belediye personeli olmayan araç sürücüsünün arabaya almadığı o güzel baba ve oğul Giresun Belediye Başkanlığının dergisine sevgi dolu sarılışı ile görüşmüştür. İki Belediye Başkan ve arasında ki fark dedirten bu tesadüf Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar arasında ki Sosyal Belediyecilik bu olur dedirtti. Aynı engelliye bir Belediye Başkanı Recep Yakar, seyahat özgürlüğünü elinden alması haber konusu olurken ve olayın olduğu zamanda gündem oluşturmuşken, bir diğeri Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun ise aynı engelliyle kucaklaşması sevgisini göstermesi Belediyenin dergisine kapak yapması bulancakhaber.net objektiflerine böyle yansıdı.  Daha da önemlisi Giresun Belediye Başkanı resmi Belediye aracını özelden alıp iyi hizmet veremiyorsunuz diye Belediye tarafından tüm engellilerin, gazi ve 65 yaş üstü vatandaşların daha sağlıklı ve ücretsiz özgürce seyahat etmelerini sağlamak adına kendileri iptal etmeyerek yeniden çalıştırma kararı almıştır.

 

 

bulancakhaber.net olarak Bulancak Belediye Başkanlığı’nın önce ki dönem AK Parti Belediye Başkanı Kadir Aydın döneminde Bulancak halkına hizmet için alınan 2 adet Mercedes Marka Minibüslerin hattan kaldırılarak nerede ve ne şekilde hizmet verdiği merak konusu olmuştur. Bu konuda Bulancak Belediye Başkanlığı’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 81 İl’e gönderilen engellilerin ücretsiz seyahat özgürlüğü yasasını yok sayarak var olan hattı kaldırmasını kamuoyuna anlatmasını istiyoruz. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yasasını yok sayan Bulancak Belediye Başkanlığını Giresun valisi Hasan Karahan’a bir kez daha duyurduğumuzu belirtiriz.

 

 

ETİKETLER : İki Belediye Başkanının aynı engelliye bakış acısı Biri seyahat özgürlüğünü elinden aldı bir diğeri ise sevgisini dergisine kapak yaptı giresun valisi hasan karahan giresun belediye başkanı kerim
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi