Bulancak Ülkü Ocakları; Hocalı soykırımı

25 yıl öncesi Cumhuriyet Meydanı’nda yaşandı
Bu haber 2017-02-28 20:59:52 eklenmiş ve 1680 kez görüntülenmiştir.

Bulancak Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı 26 Şubat Hocalı soykırımı hakkında basın açıklamasında bulundu.

 

Bulancak Ülkü Ocakları Başkanı Öner Pekdemir Bugün 21.yy en büyük soykırımlarından biri olan Hocalı katliamının 25.yil dönümü üzerine Cumhuriyet Meydanın da bir açıklama yaptılar.

 

 

Ülkü Ocakları Başkanı Öner Pekdemir, “25 yıl önce bugün Türk Dünyasının göz bebeği olan Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında neler olmuştu? İnsanlıktan nasibini almamış Ermeniler 1992 yılı şubat ayinin 25ini 26sina bağlayan o kara gecede bölgedeki Sovyetlerin 366.mekanize desteğini arkasına alarak Hocalı kasabasında 83 çocuk,106 kadın ve 70den fazla yaşlı insan dahil olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmiştir. Bu yaşanılan olay sadece bir soykırım değil aynı zamanda tarihin görmüş olduğu en acımasız insanlık dışı dramıydı. Tek suçu Türk olan Hocalı sakini yüzlerce insan akla ve hayale sığmayacak çeşitli işkence yöntemleriyle öldürülmüştür. Hocalı soykırımını gerçekleştirmiş olan Ermenilerin ve onlara yardım eden emperyalist güçlerin yaptıkları aynı zamanda “İnsan haklarına ve uluslararası hukukî antlaşmalara, Askeri çatışmalar zamanı kadın ve çocukların korunması beyannamesine karşı olarak işlenmiş bir soykırımdır. Fakat ne “İnsan hakları Evrensel Bir" ne “Cenevre Antlaşması” ne de diğerleri bu vahşetin olmasına çağre olmamıştır. Çünkü zulüm gören Müslüman ise hele hele birde Türk ise, nedense bütün vicdanlar sağırlaşıyor, bütün gözler körleşiyor. Onlar sanıyorlar ki bizde sussak bu katılım unutulacak. Halbuki biz Türk milliyetçileri çok iyi biliyoruz ki biz sussak tarih susmayacak, onlar bizden kurtulsa bile vicdan ve tarihin azabından kurtulamayacaklardır.  21.yy.çagdaş dünyası halen Hocalıda bilinçli olarak yapılan bu soykırıma sessiz kaldığı gibi bazı emperyalist güçlerin sırf şahsi çıkarları için bugün Doğu Türkistan'da, Kerkük'te, Musul'da, Bayır Bucak’ta ve Kırımda soydaşlarımız üzerinde oynatılan kanlı oyunlara sessiz kalmaktadır. Türk’ün çığlığı Uluslararası kamuoyunda hiçbir yankı bulmamaktadır. Ancak unutmasınlar ki soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden her türlü emperyalist kan emici vampirleri Türk milliyetçileri hiç bir zaman unutmayacak nefretle ve lanetle hatırlatacaktır. Bu vesile ile Hocalı da katledilen ve şehit olan Aziz soydaşlarımızı bir kez daha Bulancak ülkü ocağı olarak saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bulancak Ülkü Ocakları ; Hocalı soykırımı 25 yıl öncesi Cumhuriyet Meydanı’nda yaşandı nulancak haber giresun haber öner pekdemir
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi