

20 Şubat Pazartesi Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi-Yıldız Kenter Salonu’nda "Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri" programında ödüllerini alan BST oyuncuları ayaklarının tozuyla ilk oyunları “UYSAL YURTTAŞ PROJESİ için çalışmaya başladılar.
Bulancak Sanat Tiyatrosu oyuncularının geçen haftalarda sahnede devleştiği ve rahmetli Mürsel Gülmez ’in hayallerinin ötesine taşıdığı BST’su Bulancak’a büyük bir gurur ve onur yaşattılar. 1987 yılında sahneye çıkarak hiç sahneden inmeyen ve bu ödüle layık görülen BST’su kaldıkları yerden devam etmek üzere 2 Martta perdelerini açacakları oyuna kitlendiler.
“UYSAL YURTTAŞ PROJESİ” adlı oyun ile perdelerni açmaya hazırlanan ekip sahne dekor çalışmasını büyük bir itina ile yaptıkları görüldü. Kendileri gibi değerli ve sanatçı, ressam, eğitimci oyuncu BST’su afiş ve dekorcusu Yurduşen Konanç’ın dekor hazırlarken bulancakhaber.net objektiflerine böyle yansıdı. Dekor çalışmasını hızlandıran Konanç’ı “UYSAL YURTTAŞ PROJESİ” oyunun Yönetmeni Şenol Yaşar, sahne Amiri Ömer Mustafa Yılmaz ve oyunun oyuncuları Fatma ve Harun Gündoğdu yalnız bırakmadılar.
2 Mart’ta sahneye çıkacak olan “UYSAL YURTTAŞ PROJESİ” oyunun Yazarı Hasan Öztürk, Genel Sanat Yönetmenliğini Hakan Alkan, Yönetmenliğini Şenol Yaşar, Yönt. Yrd. Murat Tuncer Yavuz, Işık Onur Mutlu Memiş, Efekt Onat Karadeniz, Afiş-Dekor Yuduşen Konanç ve sahne amirinin Ömer Mustafa Yılmaz’ın yaptığı, oyuncularının ise Alaattin Çolakoğlu, Fatma-Harun Gündoğdu, Ebru Anapa, Haluk Azak ve Samet Dervişoğlu tarafından sahneye çıkarılacağı öğrenildi.
bulancakhaber.net BST ödülünü alırken Bulancak ve bölgemizi devleştirdiği ödül kadar hemen sonrasında ilk perdesini açacağı “UYSAL YURTTAŞ PROJESİ” adlı oyunda da bizlerden büyük alkış alacağını şimdiden duyurmak isteriz. BST oyuncuları, Rahmetli Mürsel Gülmez ’in hayallerinin ötesine taşıdığı ve Bulancak Sanat Tiyatrosu oyuncularının sahnede devleştiği tamamının Bulancaklı gençlerden oluşan bu topluluğu 2 Mart Perşembe akşamı üzülerek de olsa bir türlü adını veremediğimiz tek tiyatro salonumuz olan 75 Yıl Tiyatro salonun da saat 20.00 da izlemeyi heyecanla bekliyoruz. Böylesi bir ödül almış ve 30 yıldan bu yana perdelerini kapatmamış olan BST’nun kurucusunun ismi MÜRSEL GÜLMEZ ’in gelin siz yetkililer bu gece veya gala gecesinde adını vererek taçlandırın. Ne dersiniz olamaz mı?
.jpg)
.jpg)
|
|