Büşra Ayvaz; Üniversiteye katlanabilen Bisikleti ile gidiyor.

Orta boy bir bavul büyüklüğünde katlanabilir bisikletin her yere taşıyor.
Bu haber 2017-02-07 23:10:55 eklenmiş ve 2578 kez görüntülenmiştir.

Yerel ve merkezi yönetim gerekli altyapıyı sağlamamasına rağmen, İstanbul'da bisikleti ulaşım aracı olarak kullanan çok sayıda insan var.

 

 

Bunlardan bir tanesi de Bulancaklı üniversite öğrencisi Büşra Ayvaz olduğu öğrenildi. Bisiklet kullanımının yaygınlaşmasının çevre kirliliğini önlemeye, trafiği hafifletmeye ve sağlık sorunlarını azaltmaya katkı vereceğini söyleyen Ayvaz , güvenli bisiklet yollarının yapılması ve trafikte bisikletlilerin yok sayılmaması istedi. Öte yandan, Bulancaklı Büşra Ayvaz dünyanın birçok şehrinde insanlar işe gelip giderken veya benim gibi okuluna gelip ve gitmelerini bisiklet ile yapabileceklerini söyledi. İstanbul'da bisiklet yolları yok denecek kadar az dedi.  Bulancaklı Büşra Ayvaz katlanan bisikleti ile her gün güzel havalar da İstanbul Üniversitesi’ne gittiğini bulancakhaber.net açıkladı. Ailesini İstanbul’dan ziyaret gelen Büşra Ayvaz objektiflerimize katlanabilir bisikleti ile görüldü. Bulancak’a katlanabilir bisikleti ile gelen Büşra Ayvaz bulancakhaber.net objektiflerine böyle yansıdı. İstanbul da bütün bu olumsuzluklara rağmen bisikleti günlük hayatına dahil eden Büşra Ayvaz Bulancak için bisikletin mükemmel bir yaşam alanı olarak gösterdi. Katlanan bisikleti adeta Bulancak’ı yeniden keşfeden Ayvaz kesinlikle bisiklet yollarının yerel yönetimler tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

 

 

Ayvaz 15-20 saniyede katlanıp açılabilen ve katlandığında orta boy bir bavul büyüklüğüne düşen bisikletini otobüs ile bagajda getirerek hatta istenildiğinde çok sıkışınca bisikleti bir taksinin arkasına atıp gitmek mümkün olan katlanan bisikleti ile tatile gelmenin keyfini çıkardığı görüldü. Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan Dahon'un üç modeli, bir mühendisin 1984'te mezuniyet tezi olarak dizayn ettiği Strida ve Türkiye'de tasarlanan ve üretilen bisikleti ile taşıma kolaylığı ile bisikletini yayından hiç ayırmadığı öğrenildi.

 

İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler öğrencisi Büşra Ayvaz, bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’a İstanbul’da her gün veznecilerden İstanbul Üniversitesine katlanabilir bisikleti ile gittiğini hem ekonomik hem de sağlıklı bir şekilde Eğitim ve Öğretim gördüğünü açıkladı. Tüm bunları gerçekleştirirken de olması gereken önlemleri aldığını belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

ETİKETLER : Büşra Ayvaz ; Üniversiteye katlanabilen Bisikleti ile gidiyor . Orta boy bir bavul büyüklüğünde katlanabilir bisikletin her yere taşıyor bulancak haber giresun haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi