Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Ödülleri arasında BST var?.

Bulancak Kaymakam Niyazi Ulugölge’nin de BST’na vereceği müjdeyi açıklamasını bekliyoruz.
Bu haber 2017-02-07 22:07:23 eklenmiş ve 1900 kez görüntülenmiştir.

Bu yıl 7.si düzenlenecek olan 'Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri' adayları arasında Bulancak Sanat Tiyatrosu ödüle layık görüldü.

 

Bu yıl 7.si düzenlenecek olan 2015-2016 sezonu ve 2016-2017 sezonunun ocak ayına kadar olan oyunlarını da kapsayan “7. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” adayları arasında BST olması ilçemizde ve bölgemiz büyük heyecan yaşattı.

 

 

7.si düzenlenecek olan 'Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri' adayları arasında bu yıl ilk kez seçici kurul iki özel ödül vermeyi kararlaştırdı. Bu iki ödüle layık görülen ödülün ilki Patrick Süskind’in “Kontrabas” adlı oyununu ilk sahnelenişinden günümüze dek yirmi yılı aşkın süredir Devlet Tiyatrolarının Ankara ve  Türkiye’nin birçok kentindeki sahnelerinde yüzlerce kez, seyircinin ilgisini sürdürerek oynamayı başarması  nedeniyle” Olcay Kavuzlu’ya verildi. Bir diğer Seçici Kurul Özel Ödülü ise 1987 yılında kuruluşundan bu yana 30 yıldır, Bulancaklıların karşılıksız emekleriyle kesintisiz her hafta perde açıp oyun oynayarak  tiyatro sevgisinin yaygınlaşmasına yaptıkları katkı nedeniyle Bulancak Sanat Tiyatrosu’na verileceği açıklandı.

 

 

Seçici Kurul Özel Ödülü alacak olan BST Genel Sanat Yönetmeni ve aynı zamanda Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Alkan, Bulancak 75 Yıl Halk Kütüphane Tiyatro Salonu’nda basın açıklaması yaptı. Bulancak’ta yapılan basın açıklamasına Giresun İHA Resul Yanbul ve Bulancak TRT Yurt Muhabiri aynı zamanda bulancakhaber.net Yayın Sahibi Mehmet Yaşar katıldı.   

 

Bu yıl 7.si gerçekleşecek olan 'Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri' töreni 20 Şubat Pazartesi Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi-Yıldız Kenter Salonu’nda saat 20.00 de gerçekleşeceği ve bu programa Bulancak Sanat Tiyatrosu tam kadro katılacağı öğrenildi.

 

Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’dan Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi amaçlayan ödüllerin seçici kurul başkanlığını Öğretim Görevlisi, Eleştirmen ve Yazar Gülşen Karakadıoğlu yapıyor. Prof. Dr. Deniz Bozer Doç. Dr. Filiz Elmas, Akif Yeşilkaya, Yönetmen Mehmet Atay, Ankara Tiyatro Festivali Yönetmeni Yener Aksu, Oyuncu Basri Albayrak, Oyuncu Erdal Küçükkömürcü ve İlker Çetin seçici kurulun değerli isimleri arasında yer aldığı öğrenildi.

 

 

1987 yılında kuruluşundan bu yana otuz yıldır, Bulancaklıların karşılıksız emekleriyle kesintisiz her hafta perde açıp oyun oynayarak  tiyatro sevgisinin yaygınlaşmasına yaptıkları katkı nedeniyle Bulancak Sanat Tiyatrosuna da Seçici Kurul Özel Ödülü verilecek olması BST’nun ilçemiz ve bölgemiz için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. BST’nun başarısının tesadüf olmadığı ve 30 yıldan bu yana perdelerini hiç kapatmadan bu günlere gelmesinin bir başarısı olarak 'Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri'  üstünde bir de bu yıl ilk kez seçici kurul iki özel ödülün den birini BST’na vermesi rahmetli Mürsel Gülmez’i bir kez anmamıza neden oldu.  

 

 

Geçen hafta içinde bulancakhaber.net’in yaptığı haberde “önümüzde ki günlerde Bulancak kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin bu zaman kadar yapılmayan bir çalışma başlatacağı ise konuşulanlar arasında yerini aldığı büyük heyecan yaşattığı vurgulandı. Bu heyecan verici gelişmenin önümüzde ki günlerde açıklanacağı öğrenildi” haberimizin üzerine, bu yıl 7.si düzenlenecek olan 'Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri' adayları arasında bu yıl ilk kez seçici kurul iki özel ödülü verilecek. Bunlardan bir tanesini BST’na verilecek. Şimdi sıra Bulancak Kaymakam Niyazi Ulugölge’nin de BST’na vereceği müjdeyi açıklamasını bekliyoruz.

 

  

 

 

                                                                                                           

 

 

ETİKETLER : Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Ödülleri arasında BST var ?. Bulancak Kaymakam Niyazi Ulugölge’nin de BST’na vereceği müjdeyi açıklamasını bekliyoruz bulancak haber giresun haber bulancak sanat tiyatrosu h
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi