Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge’ den BST’na tam destek.

“Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir”
Bu haber 2017-02-06 23:45:03 eklenmiş ve 1563 kez görüntülenmiştir.

Sanat en genel tanımıyla insanda güzellik hissi uyandıran ürünlerin tümüne verilen addır. Bu güzellik duygusu şiirle, resimle, tiyatroyla, sinemayla ve buna benzer alanlarla ilgili olabilir.

 

Sanatın toplum hayatındaki önemini çok iyi bilen Atatürk bu konuya çok önem vermiştir. Bu alanların her biri ile ilgili çalışmalar yapmış, bu konuda uğraşan sanatkarları ayrı bir yere oturtmuştur. Sanat, bir milletin  yüksek uygarlık düzeyine erişmesi  için,   gereken merdivenin basamaklarından biridir. Bu amacın  sonunda, o ülkenin geleceği yatar.   Sanat, toplumdaki en önemli ögelerdendir. Sanata gereken değeri vermeyen milletlerin  sonu kötüdür. Atatürk; ‘ Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’  demiştir. Bu sözden, ulusun  temel yapısını sanatın ve sanatın kollarının oluşturduğunu anlıyoruz. Sanatsız bir ülke  ilerleyemez, içinde bulunduğu  çağa ayak uyduramaz ve böylelikle de diğer milletlerin  sömürgesi altına girmek mecburiyetinde  kalır. Her devlet, kendini tanıtma çabasını sanatla ortaya koyar.  Çünkü bir milleti başka milletlere tanıtan en güzel yol sanatta ilerlemesidir. Sanatta ilerleyen toplumlar aynı zamanda da gelişmiş toplumlardır. Eğer bir millet sanatı ile kendini başka milletlere anlatamazsa başka hiçbir biçimde anlatamaz.

 

 Sanata değer veren toplumlar aynı zamanda sanatçıya da çok değer verir. Onu toplum içinde çok ayrı bir yere oturtur. Bu yüzden yazımızın başlığından da anlaşılacağı üzere bir toplum sanata önem verdiği ölçüde yükselir ve gelişir. Kaynak; ( http://www.turkcesosyal.com)

 

İşte tam bu nokta da Bulancak Sanat Tiyatrosu Bulancak Kaymakamımızı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dileyip kendilerine Bulancak Sanat Tiyatrosu hakkında bilgi verdi.

 

 

işte tam bu nokta da, Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge'yı Bulancak Sanat Tiyatrosu Yöneticilerinin ziyaret etmesi oldukça heycan yaşattığı ve Kaymakam Ulugölge'yi memnun ettiği.

 

 

 

Bulancak Sanat Tiyatrosu Yöneticilerinden Ömer Mustafa Yılmaz, Harun Gündoğdu ve Şenol Yaşar Kaymakam Ulugölge’yi makamında ziyaret ettiler. Bulancak Sanat Tiyatrosu yöneticileri Kaymakam Ulugölge’ye BST hakkında geniş ilgilendirme sundular. Özellikle her yıl geleneksel olan yurt içi ve yurt dışından tiyatro gruplarının katıldığı “Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri” hakkında geniş kapsamlı bilgi verildiği öğrenildi. Bulancak Sanat Tiyatrosu 30 yıldan bu yana destek gördüğü Hatta Bulancak genelinde bazı okullarının salonlarına da Devlet Tiyatroları tarafından koltuk temin ettiği bilgisi sunuldu.  TRT ‘de BST’nun Belgeseli çekilerek Bulancak ve bölgemize ilkleri yaşattığı anlatıldı. BST oyuncularının tamamının Bulancaklı ve Bulancak esnaflarından farklı kollarda çalışanlarından oluştuğu, tamamen sanat gönül vermiş insan topluluğundan oluştuğu belirtildi.

 

 

 

Bulancak kaymakamı Niyazi Ulugölge Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun bu denli kapsamlı ve yoğun yaşanmışlığı karşısında oldukça etkilendiğini ve bu konuda Bulancak Kaymakamlığının ne gerekiyorsa yapılacağını algıladıklarını belirten BST yöneticileri ziyaretten oldukça memnun ve mutlu ayrıldıklarını söylediler. Son olarak ta önümüzde ki günlerde Bulancak kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin bu zaman kadar yapılmayan bir çalışma başlatacağı ise konuşulanlar arasında yerini aldığı büyük heyecan yaşattığı vurgulandı. bu heyecan verici gelişmenin önümüzde ki günlerde açıklanacağı öğrenildi.  

 

 

 

 

 

ETİKETLER : şahin ergüney Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge BST tam destek Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından Ömer Mustafa Yılmaz Harun Gündoğdu ve Şenol Yaşar biri kopmuş demektir bulancak haber gir
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi