Onlar; Bulancak’ın ayakkabısını boyuyorlar

Bedensel Engelli iki arkadaş, boyacılık yaparak geçimini sağlıyorlar.
Bu haber 2016-12-08 22:03:25 eklenmiş ve 2064 kez görüntülenmiştir.

Giresun’un Bulancak ilçesi’nde Bedensel Engelli Rıfat Melikoğlu 20 yıldır, Öner arkadaşı ise 15 yıldan bu yana Bulancak Hükümet Konağı önünde ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyorlar.

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü geçte olsa aileleri için çalışan ve engelli demeyip bir kenarda olmayan bu iki koca yürekle sohbet ettiği görüldü. Rıfat ve Öner arkadaşlar doğuştan bedensel engelli olduğunu 15 ve 20 yıldan bu yana aynı mevkiide soğuk sıcak demeden yağmur kar demeden ayakkabı boyacılığı yaptıklarını açıkladılar. Bu şekilde yıllardır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağladığını ve ailesine yük olmak yerine gelir getiren birey olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını Yaşar’a anlattılar.

 

 

Daha da önemlisi yıllar önce Bulancak Bedensel Engelliler Derneğinin kurulmasında çıkış noktası olan ve o dönem asker olabilmeleri için dernek olması gerektiği bilgisiyle yola çıkarak bugün ki Bulancak Bedensel Engelliler Derneğinin kurucu niteliğinde oldukları öğrenildi.  

 

 

 Rıfat ve Öner arkadaş çalışarak ailesine ve kendilerine gelir getirdiklerin açıkladı. Bulancak ta özellikle Salı pazarında engelli olupta avuş açan duygu sömürüsü yapan Engellilerepara vermemelerini istediler. Tek isteklerinin ise Bedensell engelli olarak her gün sandıklarını taşımaktan çok yorulduklarını ve daha taşıyamadıklarını belirtti. Bundan dolayı da bir eneglli olan ve kendileri gibi boyacılık yapan arkadaşı bu işi bırakmak zorunda kaldığını belirtiler. Kendilerine ait bir kulübe de boya sandıklarını hiç kaldırmadan ayakkabı boyuyabilecekleri yer istediler. Sosoyal Belediyelerin Lostra Salonu olarak hazırladığı bir mekan olmasını istediler. Engelli arkadaşlar neredeyse herkes buraya gelip ayakkabısını bizlere boyatıyor.

 

 

 

Rıfat Melikoğlu 40 yaşında, 20 yıldan bu yana ayakkabı boyacılığı yapıyor. Öner ise 30 yaşında 15 yıldan bu yana yan yana birlikte ayakkabı boyacılığı yapıyorlar. Hergün çalışmak istiyorlar. Çevresinde muhtaç ve düşkün insanları görünce halleriine hep şükrettiklerini söyleyen Engelli arkadaşlar bölge halkının kendilerine gösterdikleri ilgi ve alakaya bulancakhaber.net aracılığı ile teşekkürlerini ilettiler. 

 

ETİKETLER : Onlar ; Bulancak’ın ayakkabısını boyuyorlar Bedensel Engelli iki arkadaş boyacılık yaparak geçimini sağlıyorlar bulancak haber giresun haber öner rıfat melikoğlu bulancak engelliler derneği
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi