Ticari zihniyetle yönetirsen; araca yatırım yaparsın

İnsan odaklı yönetirsen; kültüre-sanata-şehre ve doğaya yatırım yaparsın
Bu haber 2016-10-23 14:06:50 eklenmiş ve 2039 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bulancak Belediye Başkanlığı seçim havasında Cumartesi günü yaptığı resmi plakalı ŞANTİYE havasında ki araç konvoyu ve aralarında özel plakalı araçların bulunduğu gösteri konvoyu bu da neyin nesi dedirtti.

 

 

Akıllara seçim mı var, dedirtten görüntüyü vatandaşlar şankınlıkla takip ettiği görüldü.  Hatta Facebook’ta kimi muhtarla mahalle sakinleri bu durum karşısında karşı karşıya kaldığı görüldü. bulancakhaber.net’in dikkatlerinden kaçmayan sosyal alanda her keze açık olan bu yazışmayı siz değerli okuyucularımızla isim vermeden paylaşmak istiyoruz.

 

Muhtar;

kardeş dün söyledim .................orayı sorun varsa ararsın senin sorunlarınızda çözmeye çalışırız malum hafta sonu

 

Vatandaş 1;

muhtarım en az uç yıldır yapılmayan kaldırım temizlenmeyen mahalle bir kere yikanmayan sokak aylardır dosenmeyen taşlar yarışı yapılıp yarışı bırakılan setin demirleri için bu saatten sonra kimseye birşey söylemem daha böle gelmiş böle gider ................ mahallesi

 

Vatandaş 2;

Bıraksınlar bu işleri bu ne........

 

Vatandaş 3;

 

Kimse soleyeceklerimi yanlış anlamanın ama böle gövde gösterisi yapmaktansa mayın tarlasına donmuş sokaklarimizi caddelerimizi kaldırımlarimizi yapsaniz daha iyi olmaz mı ???

 

Şimdi hafta sonu yapılan bu sözde gövde gösterisimi yoksa itfaiyeler hariç şantiye çıkışı dedirten çoğunun Belediye de var olan araçlarını bu şekilde zaman, mazot veya benzin kullanarak yapılması da neyin nesi dedirtti. Bu çalışmaların öncesinde Belediye Başkanlığı hiç bir basın açıklaması yapmadan yollara çıkmasının ne anlama geldiğini anlayamadık. Ben yaptım oldu mantığı ile kamuoyuna basın araçılığı ile bilgi vermeyen yetkililer bu neyin gösterisi dedirttiler.

 

Bir zamanlar Bulancak sokaklarında şu anda hastanede yaşam mücadelesi veren ve Bulancak’ın vefasızlık gösterdiği iş adamı Sanayici Yakup Zere’nin Sanayi Fuarları yaptığı dönemleri hatırlattı kamyonlar ve iş makineleri bizlere.... Birçoğumuzun içini sızlatan bu konvoyun bu kadar mı siniz dedirttiği görüntüsü şaşkınlık ve acaba erken seçim mı var düşüncelerini de beraberinde getirdiği konuşmalar arasında yerini aldı.

 

Bir zamanlar bu şehirde 1 Temmuz da kapotaj bayramı yapıldığı, İskelesinde yağlı direklerin üzerinde yarışan gençlerin olduğu, yüzme yarışlarının yapıldığı ve Türkiyenin en uzun iskelesi unvanı olan bir iskelemiz vardı. Bu ilçede Sanayi Fuarları her sene yapılırdı. Mayıs 7’si vardı. Kayıkların bölge halkını gezdirdiği ve kuçaklaştığı hıdır ellezler vardı.Etrafında tel olmayan ticari zıhniyetle yap devret mantığı olmayan parkları vardı. Bu ilçenin bir idarecisi ve yönetici vardı. vardı da vardı. Biz bölge halkı olarak bunların varlığını görmek istiyoruz.

 

Şimdi ne oldu da bu özel plakalı ve resmi plakalı araçlar görüçüye çıktı. Çeşmesinden suyu akmayan Osmanlı dönemine ait adaletin simgesi ve sokağa adını veren Terazi çeşmesi bakımsızken ve su akmazken bu araçlar da neyin nesi dedirtti.

 

Belediye yetkililerinin su konusunda sorunu çözemediklerini kamuoyuna Facebook’tan açıklama yapacak kadar çözüm bulamadıklarını hafızalarımızda yer edinmişken bu özel ve resmi plakalı araçlarda neyin nesi dedirten görüntünün bir açıklaması olacak mı?

 

Bulancak Sanat Tiyatrosu’na Devlet Tiyatrosu tarafından 25 yılın üstünde destek verilirken ilçemizi dünyaya duyururken, BST’na ilçe yöneticilerinin sahipsizliği bilinirken bu özel ve resmi plakalı araçlarda neyin nesi dedirtti.

 

Şehir merkezini süsleyen ders niteliğindeki Bulancak Sanat Tiyatrosunun afişlerinde çalım atan futbolcunun ayakları, fındık ve hamsi fotoğraflarını hatırlayın? Bu üç fotoğrafın altında ise şu slogan yazını hiç ama hiç unutmayın. “Bu şehrin bir de tiyatrosu var, biliyor musunuz?”

 

 

Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığının engelliler için yasalaşan seyehat özgürlüğünü elinden alan ve Giresu’a var olan araçı güzergahtan kaldıran yasayı tanımayan zıhniyet nasıl olurda o kaldırdığı aracı konvoy içinde sergiler. Engellilere verilen yasalaşan hakkı nasıl olurda tanımazken konvoya hangi hizmeti veriyor da dahil eder. Bu araç şimdi nereye kime hizmet veriyor. Bu konvoy içinde2 tane olup 1 tanesi görülen bu araç engellilerin yasalaşan kararı doğrultusunda tekrar hizmet vermeye aracımızı geri istiyoruz.

 

Tüm bu görüntüler gözümüzün önünden geçerken Hani içimizden şu da geçmedi değil ;

 

KEŞKE.... Sağlık Tarama aracı olsaydı

Ağız ve dış sağlığı aracı olsaydı

Gezici kütüphane aracı olsaydı.

Engelli aracı olsaydı.

Çalışan Giresun Bulancak Dolmuş aracı olsaydı.

Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun aracı olsaydı.

Belediye tam donanımlı ambulans aracı olsaydı.

Okullarına servisle gidemeyenler için araç olsaydı.

 

Kısaca başlıkta dediğimiz gibi Ticari zihniyet düşüncesinden uzak, ben odaklı değil biz  odaklı araçlarımız olsaydı daha güzel olmaz mıydı?  

 

Ha bu arada lütfen Cumhuriyet Meydanı Atatürk Büstü önünde ki araçları kaldırralım artık. Yada başka yerde sergileyin. Bulancak’ın simgesi Atatürk Büstünün önünü açın artık.

 

Sahı bu ilçenin ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ VAR?...

 

 

 

ETİKETLER : Ticari zihniyetle yönetirsen ; araca yatırım yaparsın İnsan odaklı yönetirsen kültüre sanata şehre doğaya yatırım yaparsın bulancak haber giresun haber bulancak giresun konvoy
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi