Tülay Ağdere, Bisiklet kültürünü Bulancak’a taşıdı

Hollanda,bisiklet ve Bulancak
Bu haber 2016-10-07 02:34:41 eklenmiş ve 2395 kez görüntülenmiştir.

Hollanda'da bisiklet insan hayatının olmazsa olmazıdır. küçük büyük bütün şehirlerde her yer bisikletle doludur. hatta denilebilir ki, insan nüfusundan fazla bisiklet vardır. Bu ülkede yaşayıp bisikletle henüz temas etmemiş insan yoktur.

 

 

Bunlardan bir tanesi de Bulancaklı Ağdere ailesi olduğu öğrenildi. Bu kültürü 27 yıldan bu yana Hollanda’da yaşayan ve memleketi Bulancak’a kesin dönüş yapan Ağdere ailesinin annesi Tülay Ağdere Bulancak’a taşıdı. Tülay Ağdere kız Merve Betül Ağdere’yi yağmurlu havalar hariç her gün okula getirip götürüdüğü bulancakhaber.net objektiflerine böyle yansıdı. 47  yaşında ki Tülay Ağdere 10 yaşında ki kızı Merve Betül’ü güzel havalarda bisikletiyle her zaman okula biraktığı aynı şekilde akşam da aldığını söyledi.  27 yıl Hollanda'da yaşayan Tülay Ağdere dinç ve sağlıklı yaşamak kalmak için bisiklet hayatımızın bir parçası oldu. Hollanda daki yaşantımızı şimdi doğup büyüdüğümüz memleketimiz taşıdık ve burada devam ettiriyoruz.

 

 

Bulancak Yunus Emre İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Merve Betül  Ağdere ve annesi Tülay Ağdere analı kızlı güzel bir şekilde trafiğe uyumlu ve zor birakmayacak şekilde bisiklet ile görüntüledik. Ağdere ailesi örnek olacak görüntüsü bulancakhaber.net'in dikkatlerinden kaçmadı. bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’ın Ağdere ailesini Bulancak ve bölge insanına örnek olması, sağlıklı bir yaşam için en önemlisi de hava kirliliğini asaltacak eksoz dumanından uzak tutacak bizleri koruyacak olan pedal çevirmeyi örnek olarak gösteriyoruz. Haber yapma isteğimizi Ağdere ailesi geri çevirmeyerek bize zaman ayırması ve örnek olacak bilgi vermesi  nazıkce kabul etmesi bizleri çok mutlu etti. Anne Tülay ve kızı Merve Betül Ağdere kendilerine özel olarak çok yakında Hollada dan bisiklet geleceğini ve geçici de olsa bir bisiklet temin ederek şimdilik sadece okula giderken kullandıkları belirttiler. Bulancak’ın çoğrafyasının da bisiklet için çok ideal olması karşısında yetkililerin neden halen bisiklet yolları yapmadığını anlayamadıklarını söylediler. 

 

 

Tülay Ağdere kızı Merve Betül’ün okul çantasının çok ağır olması karşısında okul saatlerinde bütün işlerini bırakarak kızına okul çantasını taşıtmamaya özen gösterdiğini söyledi. Hollanda'da birçok insan günlük ihtiyaçlarını bisikletle karşıladıklarını kendilerinin de bu güzel ve sağlıklı ulaşım aracını havanın güzel olduğu günlerde mutlaka kullandıklarını açıkladı. Tülay Ağdere kızı Merve Betül ile oğlu Ömer Ağdere’nin çiftte vatandaşlıkları olduğunu her ikisinin de ana dili hariçinde en az iki dil bildiklerini söyledi. İki kültürü sosyal ve kültürel olduğu kadar yaşam olarakta yakalamalarını istediklerini belirtti. Anne Tülay Ağdere, çocuklarının Türk kültürünü unutmamalarını bunun içinde Ağdere ailesi küçük kızı Betül Merve  ile küçük oğlu Ömer’i Türkiye ye getirerek eğitimlerini burda almalarını istediklerini söylediler.  Çocuklarının hem Hollanda hem de Türkiye vatandaşlıklarının olduğunu belirterek çocuklarının çifte vatandaşlık haklarını korduklarını ve her iki kültürü de yaşayarak dünya insanı yetiştirmek istediklerini vurguladılar.

 

Son olarak ta Hollanda da Bulancak ana caddesi kadar sadece bisiklet yolu olduğunu, bisiklet aracının araçlar kadar önemi ve dikkate alındığını belirtti. Bu düşüncenin bu çalışmanın aynı şekilde Bulancak başta olmak üzere bölgemizde geç kalınmış olduğunu düşünerek daha güzel ve daha yaşanılası bir Bulancak için bisiklet yollarının acilen yapılması gerektiğinin önemine dikkat edilmesini istedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Hollanda bisiklet ve Bulancak Tülay Ağdere kültürünü Bulancak taşıdı ömer betül merve bulancak haber giresun haber bulancak giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi