Özcan, “şimdi ben trafik polislerini arayayım ceza mı kestireyim”

Engellilerin hayatlarını kolaylaştıralım
Bu haber 2016-09-05 22:54:40 eklenmiş ve 2028 kez görüntülenmiştir.

Gökhan Özcan, engelli’den değil ama, sağlıklı insanların yaşam alanlarına engel olmasından yorulduğunu açıkladı.

 

 

Giresun Bulancak ilçesinde yaşayan ve Karadeniz’in en uzun sahiline sahip olan Bulancaklı engelliler insanların duyarsızlığından ve düşüncesizliğinden yakındılar.  Bulancak sahilinde birçok bölge de 2004 yıllarında Belediye tarafından yapılan kaldırım iniş ve çıkışlarının engelli rampalarının önünü engel olan sözde sağlıklı insanlardan, engelli insanlar bu kadar da olmaz dedirtti.

 

 

Şehir içinde ve sahilde bırakın engelli olmayı sağlıklı insanların bile arabalar yüzünden yaşadıkları sıkıntılar yetkililer tarafından da biliniyor. Bu durum bilinse bile düşüncesizlik, denetimlerin yetersizliği, cezai işlemin yeterli olmaması caydırıcı olmadığı büyük sıkıntı yaşatıyor.  20 yaşında tekerlekli akülü aracı ile sahilde ne kaldırılma çıkabildiği, ne de neredeyse iskeleye dahi girebilecek durumu kalmadığı objektiflerimize böyle yansıdı.

 

 

Giresun Bulancak ilçesi engelli rampalarını, kaldırımları kapatır şekilde aracını park eden, yayaların geçişlerine engel olan, engelli vatandaşlarımız için tahsis edilmiş park yerlerine araçlarını park eden, bebek arabalarını rahatça süremeyen bölge insanı ilçenin trafik sorununun artık içinden çıkılmaz olduğunu dile getirdiler. Bulancak’ta son zamanlarda yayaların yürüyüş yolu, engelli rampalarının bulunduğu ve engelli vatandaşların için ayrılmış park yerlerinin diğer araç sürücüleri tarafından araç park edilmesi karşı Bulancak İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ve Bulancak Belediye Trafik Zabıta Müdürlüğü’nün harekete geçmesi isteniliyor.  

 

Özellikle 2004 yılında Bulancak Engelliler Derneğinin açılmasıyla birlikte ilçe genelinde kaldırımlarda ve sahilde ki yapılan alanlarda engelli rampalarını kullanmada zorlandıkları görülen 20 yaşında ki Gökhan Özcan isyan etti. Özcan, “şimdi ben trafik polislerini arayayım ceza mı kestireyim” dedi.  Bulancak ilçesinde yaşayan ve her gün sokaklarda, sahilde yaşam alanlarında her yerde Akülü araçlarıyla, Tekerlekli sandalyeleriyle engelli vatandaşlarımızın rampalarının girişi ve hatta neredeyse arabayla Bulancak’ın sembolu olan tek büyük iskelesine giremeyecekleri görüldü.

 

Sadece engelli olarak bakılmaması gereken sıkıntıyı yürüme zorluğu yaşayan yaşlılarımızın, bebek arabası kullanan vatandaşlarımızın,görme engellilerimizin ve görme kapartma yolları ile engelli rampaları önüne araç park edilmesi sebebiyle kaldırımları yaya geçitlerini kullanamadıklarını vurgulandı. Bu yüzden çok sıkıntılar yaşadıklarını bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’a anlatan engelli Gökhan Özcan, “engelli vatandaşlarımızın engellerini kaldıralım, hayatlarımızı kolaylaştıralım” dedi.

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, “Engelli rampalarını ve kaldırımları kapatır şekilde aracını park eden, yayaların geçişlerine engel olan, engelli vatandaşlarımız için tahsis edilmiş park yerlerine araçlarını park eden sürücülere gerekli cezai işlem uygulanması gerekmektedir. Bu hususta kesinlikle taviz verilmemesi gerekmektedir. Ayrıca engelli vatandaşlarımız için tahsis edilmiş park yerlerine diğer araçların park edilmesi halinde caydırcı olması sebebiyle 2 kat cezai işlemi uygulanmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın kullandığı yaya kaldırımı iniş-çıkış rampaları önüne ve yanına park ederek onların hareket alanları kısıtlanmış ve hayatları zorlaştırılmaktadır. Tekerlekli sandalye, engelli arabası ve koltuk değneği kullanan engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmamız lazım. Bölge halkının daha hassas ve duyarlı olmaya çağırıyoruz. Gelin hep birlikte engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldıralım. Engellilerin hayatlarını kolaylaştıralım” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Özcan şimdi ben trafik polislerini arayayım ceza kestireyim Engellilerin hayatlarını kolaylaştıralım bulancak haber giresun haber gökhan özcan
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Mobil
Sefa Hacivelioglu 2016-09-06 01:57:49
Bulancagimizdaki en önemli sorunlardan birisine temas ettiğiniz için teşekkür ederim.
Toplam 1 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi