Giresun halkının deniz ile kucaklaşması arasına, demir kapı konuldu

Sadece Küçük mendirek mi? Giresun Limanı da halka açılmalı...
Bu haber 2016-08-14 12:38:24 eklenmiş ve 1967 kez görüntülenmiştir.

 

Giresun önünde bulunan ve özel bir şirket tarafından kullanılan liman sahasının bölge halkına sosyal alan olarak kazandırılmasını istiyoruz.

 

Giresun halkının hiç bir şekilde deniz ile kuçaklaşamadığı, şehrin hemen önünde araba park yeri ve çirkin görüntüsü ile kişilere hizmet eden bu alanın kamuyararına bölge halkına sunulması bekleniyor.  Giresun’un sosyal ve kültürel çalışmaların yapılacağı bir alan olarak kazandırılması gerektiğine inanıyoruz.

 

 

Liman sahasının çirkin ve bakımsız haliyle adeta Giresun’a yakışmayan görüntüsüne son günlerde bir de küçük mendireğe demir kapı yapılmasıyla bu çirkinliği gün yüzüne bir kez daha çıkardı. Oysa küçük mendirekte bölge halakının nefes aldığı, Şehrin ve özellikle Giresun kumyalı gençlerinin bir kültürü olan bu alana demir kapının konulmasına anlam verilemedi.

 

Küçük mendirek bölge halkının denize girdiği, birçok Giresunlu gençlerin suya atılarak yüzme öğrendiği, volta attığı eski günleri anarak sohbetler ettiği, birçoğumuzun unutamayacağı değerli hatıralarının bulunduğu yer olarak biliniyor. Küçük Mendirek girişine neden kapı konulduğu merak konusu olurken, her ne kadar liman sahasına ses çıkarmayan bölge halkı en son yapılan bu demir kapı nedeniyle deniz ile arasına kapı konulmasını kaldıramadı. Bu konuda sosyal medya alanında, bu alanın  kimsenin tapulu malı olmadığını haykırıldı. Bu alan bu şehrin ve çocuklarının dır  yazılarıyla tepkilerini gösterdikleri yazıldı.

 

Giresun hakkının liman sahasına giremediği, hatta balık tutmaya dahi izin verilmediği kıyı şeridinin halkın kullanımına sunulmasını istiyoruz.Giresun valimizi ve yetkililerini göreve davet ediyoruz. Bu yanlışdan ve halkın nefes aldığı denizle kuçaklaştığı sahilimizin önüne konulan kapılar kaldırılmasını bekliyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Sadece Küçük mendirek mi ? Giresun Liman halka açılmalı Giresun halkının deniz ile kucaklaşmasına demir kapı konuldu vali hasan karahan bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi