EN İYİ TÜRK TAKIMINDA BULANCAKLI

Suat Kıvanç Çolak; R3 aracı ile Giresun Ankara arası 2 TL ile gidilebilecek!...
Bu haber 2016-07-12 23:52:20 eklenmiş ve 2399 kez görüntülenmiştir.

ODTÜ Robot Topluluğu,Shell Eco Marathon’da Alanında En İyi Türk Takımı Oldu

 

 

ODTÜ Robot Topluluğu, Temiz Enerji Kulübü’nün geliştirdiği elektrik enerjisi ile çalışan araçla İngiltere’de düzenlenen Shell Eco Marathon 2016’da alanında en iyi Türk takımı olduğu öğrenildi.

 

 

R3 adını verdikleri araç ile 1 TL’lik elektrik enerjisi ile Ankara-İstanbul arası mesafeyi tek şarjda kat edebiliyorlar. Bunuda şöyle düşünebilirsiniz? Giresun Ankara arası 2 TL ile gidilecek

 

 

Akademik program dışı etkinliklerle robot ve robotik alt sistemlerin tasarım ve uygulamalarını teşvik etmek amacıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü bünyesinde oluşturulan Robot Topluluğu Temiz Enerji Kulübü, alternatif enerjiye dikkat çekmek amacıyla geliştirdiği araçla İngiltere’de düzenlenen Shell Eco Marathon yarışmasında alanında  en iyi Türk takımı olarak, başarılarına bir yenisini ekledi.

 

ODTÜ Robot Topluluğu Temiz Enerji Takımı öğrencilerinin kendi çaba ve çalışmalarıyla üretimini gerçekleştirdikleri alternatif enerjili araç, 1 kWh’lik enerji (yaklaşık 0,39 kuruşluk maliyet) ile 193 km yol kat edebiliyor, yani araç İstanbul-Ankara mesafesinde 1TL harcamaktadır.

 

 

ODTÜ Robot Topluluğu, bünyesindeki Temiz Enerji Kulübü’nün geliştirdiği bir diğer araç olan RED ise TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışların’da 2014 yılında Türkiye’nin en verimli 2. Aracı ve 2015 yılında en iyi elektrikli yerli araç ödülünü almıştı.

 

 

Ülkemize böylesi güzel ve başarılı çalışmayı ODTÜ Robot Topluluğu Temiz Enerji Takımı öğrencilerinin kendi çaba ve çalışmalarıyla üretimini gerçekleştirdikleri alternatif enerjili araç kazandıran gençlerin arasında ve ekipten biri olan Bulancaklı genç, gururumuz oldu.

 

 

Balıkunu Fabrikası Kurucusu Rahmetli Sabrı ve Hatice Çolak’ın torunu, hemşehrimiz Bahtiyar Yaşat Çolak ve  Sibel Çolak'ın oğlu, Suat  Kıvanç Çolak, Bulancak Cumhuriyet Meydanı Atatük Büstü önünde bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar ile bir araya geldiler.  Yaşar, Suat Kıvanç Çolak’ı tebrik etti. Suat Kıvanç Çolak’ın, Bulancak-Giresun ve ülkemizin gururu olduklarını açıkladı.  

 

 

Şu anda Ankara Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği 3. Sınıf öğrendicisi Suat Kıvanç Çolak’ın Bulancak’ta bulunan aile büyüklerini ziyaret ettiği ve mutluluğunu paylaştığı öğrenildi.    

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : EN İYİ TÜRK TAKIMINDA BULANCAKLI Suat Kıvanç Çolak R3 aracı ile Giresun Ankara arası 2 TL ile gidilebilecek sabri balıunu hatice mehmet yaşar bulacak giresun haber bulancak haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi