Engelliler için yapılan kabartma ve doğal kabartmalar

Sahile yapılan üst geçitlerde mutlaka engelliler için asansör olmalı
Bu haber 2016-05-09 08:55:28 eklenmiş ve 2115 kez görüntülenmiştir.

Bulancak Şehir merkezinde görme engelliler için en önemli yaşam yol belirleyici olan ve Meydan cevresinde bir süre önce çevre düzenlemesi kapsamında yapılan kapartma yollarının diğer doğal kapartmalardan dolayı sıkıntılı olacağı görüldü.

 

 

Bulancak Atatürk Caddesi üzerinde şehir girişi olan Fatih Caddesi ile bir diğer ucunun Cemal Gürsel Caddesi’ne uzanan yolda yapılan görme engelliler için kapartmaların üstünde veya önünde doğal kapartmaların olduğu bulancakhaber.net objektiflerine böyle yansıdı. Bulancak Belediyesi tarafından yapılan çalışmanın bölge halkı tarafından takdir edildiği fakat uygulamada ve kaldırımların buluşma noktasında diğer cevre çalışmalarının ve esnafın daha hassas olması gerektiği görüldü.

 

 

Avrupa Birliği normları çerçevesinde yapılan izlerde, ”uzun çizgiler” yolun devam ettiğini, ”yuvarlak kabartmalar” ise yolun bittiğini anlatıyor. Fakat hemen karşısında devam eden engelli kapartmaya ulaşmak içinde görme engelliler yönlendirecek bir çalışma yapılması ve doğal kabartma engellerin kaldırılması gerektiği açıkça kensidini gösterdi. 

 

 

 

Öte yandan bu ve buna benzer çalışmaları yapan yetkililerin genel olarak Engellilerin daha rahat ve güvenli bir şekilde sahile ulaşması için özel bir çalışma yapması gerektiği görüldü. Bulancaklı engellilerin sahile ulaşaabiilmesi için sadece Bulancak iskelesi mevkiinde bölünmüş yoldan direk veya yolun ortasında ki al geçide ulaşması gerektiği görüldü.  Ayrıca sahile yapılan üst geçitlerde mutlaka engellilerin karşıya geçmesi için asansör yapılması gerktiği önemle vurgulandı.

 

 

 

 

 



ETİKETLER : Engelliler için yapılan kabartma ve doğal kabartmalar Sahile yapılan üst geçitlerde mutlaka engelliler için asansör olmalı bulancak haber giresun haber bulancak belediye recep yakar
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi