

Valiside, Milletvekili de kulakkayada Pancar yedi Horon tepti
Kış mevsiminin soğuğunun yanında tüm doğal güzelliklerini de iyiye hissettirdiği Kulakkaya Yaylamız Kar Festivaline ve Off Road Şenliğine ev sahipliği yaptı.
Paşakonağı'nın ardından yaklaşık bir buçuk aylık bir aradan sonra Kulakkaya yaylasında buluşan binlerce kişi aile ve çocuklarıyla Kulakkaya’ya çıkarak festivale katıldı.
Valiliğimiz himayesinde GİRTAB(Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği) tarafından organize edilen Yavuzkemal Belediyesi Giresun Off Road ve Off Road 28 kulüplerince ortaklaşa düzenlenen festivalde katılımcılar soğuğa aldırış etmeden eğlenceye doydu.
Törene Karadeniz'în bütün illerinden yoğun katılım olurken, horon ve Giresun Karşılaması ile coşan Kulakkaya'da, Off-Road Yarışları nefesleri kesti. Festivale katılan Sayın Valimiz Hasan Karahan ile Sayın Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı ve Erzurum Milletvekili Sadettin Aydın’ın horon ekibiyle birlikte omuz omuza horon oynaması vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.
Bu yıl Kulakkaya’da ilk kez düzenlenen ve ilimiz kış turizmine büyük katkısı olması beklenen festivalin coşkusunu yaşadıklarını belirten Sayın Valimiz Hasan Karahan “Bu festivali organize etme fikri geldiğinde "acaba katılım olur mu?" diye tereddüt ettiklerini ancak "Bugün burada gördüğüm manzaradan sonra ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görmek bizleri fazlasıyla memnun etti. Paşakonağı'nda birincisini, Kulakkaya'da ikincisini yaptık finali Kümbet'te yapacağız” dedi.
Festivalde emeği geçenleri kutlayarak teşekkür eden İlimiz Milletvekili Mehmet Geldi de “Alplerden aşağı kalmayan bu güzelliklerin tüm Türkiye’ye tanıtılması için bu tarz organizasyonların artması gerektiğini söyledi.
Festivale gösterilen yoğun ilgiden dolayı “Yaz festivallerinin yerini kış festivalleri alacakmış gibi gözüküyor” diyen İlimiz Milletvekili Adem Tatlı’da Paşakonağından sonra Kulakkaya’dada aynı çoşkuyu yaşamaktan dolayı memnuniyetini belirtti.
Festivale konuk olarak katılan Erzurum Milletvekili Saadettin Aydın da Karlı dağlarda düzenlenen bu güzel etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Etkinliğe fazla katılım olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Dereli Kaymakamı Ömer Faruk Kala da organizasyonun ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Kala “Dereli doğa turizminde marka olmak için hızla ilerliyor. Buna katkı sağlıyacak festivalin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah Önal da, Kulakkaya yaylasında bu yıl ilk olarak düzenlenen etkinliğin geleneksel hale getirileceğini belirterek katılımcılara teşekkür etti. Yevuzkemal beldesinin birbirinden güzel oba ve yaylaları içinde barındıran bir bölgede olduğunu belirten Önal, “Yöremizde 4 mevsim ayrı güzel. Bunlar keşfedilmeyi bekliyor. Bu tarz festivallerle yöremizin eşsiz doğasını Tüm Türkiye’ye tanıtmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Karahan ve protokol üyeleri tarafından offroad arabaları ile yarış pistinde tur atıldıktan sonra yarışmanın startı verildi.
Kızak, kayak ve snowbord, kardan heykel yarışlarıyla eğlenceli saatler geçiren katılımcılar etkinlikler boyunca sponsor olan Yavuzkemal Belediyesince kar üzerinde yakılan ateşlerde çorbalar, çaylar ve o ateşlerin közünde yayla patateslerin tadına vardılar.
Programa Vali Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan, Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı ve Erzurum Milletvekili Saadettin Aydın, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Ali İhsan Ersoy, eşiyle birlikte İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Dereli Kaymakamı Ömer Faruk Kala, Orman Bölge Müdürü Celal Pir, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Bal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, Önceki dönem Milletvekillerinden Hasan Aydın, Giresun Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, bazı daire Müdürleri, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah Önal, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.
|
|