SAYIN REKTÖRÜMÜZÜN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA HAFTASI MESAJI


Bu haber 2016-03-11 22:58:18 eklenmiş ve 1075 kez görüntülenmiştir.

 

Türk Milletinin yetiştirdiği en vatanperver aydınlardan biri olan Mehmet Akif Ersoy, Türk Kurtuluş Savaşı'na her şeyiyle destek olmuş, milli mücadelemize bazen bir hatip, bazen bir yazar, bezen de büyük bir şair olarak katılmıştır. Bir aydın olarak onun eserlerinde, içinden çıktığı toplumun değerleri, tarih sayfalarına yansımış olayların izleri ve işaretleri vardır.

 

 Türk Kurtuluş Savaşı'nın en heyecanlı zamanlarında, mücadelenin psikolojisini anlatmak ve bu mücadelenin moral motivasyonunu en üst düzeyde tutmak amacıyla, Maarif Vekâleti tarafından 1921'de "İstiklal Marşı" yarışması düzenlenmiştir. 724 şiirin katıldığı yarışmada, TBMM'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, Mehmet Akif Ersoy'un şiiri, Türk Milletinin Milli marşı olarak kabul edilmiştir.

 

Milli Marşımız, milli mücadelemizin hatırasını içeren emsalsiz bir eserdir ve "İstiklal Marşı" olmasının ayrı bir değeri, anlamı vardır. İstiklal Marşımız, Cumhuriyeti kuran halkın milli ve manevi değerlerinin çok somut ve özel bir ifadesi olmakla birlikte bizi biz yapan şanlı tarihimizin en muhteşem özetidir. Dik duruşumuzun şiirsel ifadesidir. Ebed müddet var olacak milli ruhumuzun ve manevi değerlerimizin kelimelerle yüceltilmiş anıtıdır.

 

İstiklal Marşımızın hece sayısı olan 571'in Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'ın yeryüzünü şereflendirdiği yıl olması ve harf sayısı olan 1453'ün İstanbul'un Fethinin tarihi olması bizim için ayrıca kutsi bir değer arz etmektedir.

 

Giresun Üniversitesi olarak; bu yolda ebediyete intikal etmiş başta tüm Şehitlerimiz ile Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY olmak üzere, Milli Mücadele Kahramanlarının aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyor, onları rahmetle anıyoruz.

 

Prof. Dr. Aygün ATTAR

Giresun Üniversitesi Rektörü

ETİKETLER : SAYIN REKTÖRÜMÜZÜN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA HAFTASI MESAJI bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi